Deputatul AUR Darius Pop se implică în rezolvarea problemelor comunității românești din diaspora

Respectându-și principiile asumate atunci când au depus jurământul de credință față de poporul român, aleșii AUR sunt gata întotdeauna să asculte păsurile și nevoile celor care i-au votat și nu numai lor, ci tuturor cetățenilor români. Iar acest lucru este valabil nu doar pentru românii din țară, ci și pentru cei din diaspora. Recent, deputatul AUR Darius Pop s-a întâlnit la Viena cu ambasadorul României în Austria, domnul Emil Hurezeanu. A fost o discuție sinceră și fructuoasă, un bun prilej pentru ca deputatul AUR să-i expună reputatului diplomat multe dintre problemele cu care se confruntă comunitatea românească din această țară, cu speranța că aceste probleme își vor găsi rezolvare.

În Austria și, în special, la Viena trăiesc mulți români și, de aceea, unul dintre principalele obiective pe care tânărul nostru partid și le-a propus, în această legislatură, este să facă vocea lor ascultată. Ne dorim ca în Austria să fie recunoscute drepturile tot mai numeroasei comunități românești de aici. Din acest punct de vedere, o prioritate pentru AUR este înființare de consulate românești în marile orașe austriece, așa cum există și în alte țări unde în ultimii ani s-au stabilit zeci sau poate chiar sute de mii de cetățeni români”, a declarat Darius Pop.

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane şi persoane în picioare
Foto: Facebook, Darius Pop

Deputatul i-a felicitat totodată pe românii din Austria pentru implicarea lor în consolidarea filialelor AUR. „Ne bucurăm că vocea noastră, care se vrea vocea celor ce până acum au fost ignorați de partidele din România, se face auzită în tot mai multe țări cu importante comunități românești. Cum zice o veche vorbă – sângele apă nu se face. Românii care trăiesc și muncesc în Austria simt că AUR este altceva decât partidele de până acum. Că este un partid care nu-i va considera doar niște oameni care trimit anual miliarde de euro în țară, să aibă politicienii cu ce se lăuda că au reușit să obțină creștere economică. AUR este un partid care nu-i va disprețui niciodată pentru că au plecat din țară ca să scape de sărăcie și au ajuns, mulți dintre ei, să facă printre străini munci umilitoare și prost plătite. Dimpotrivă, noi, cei de la AUR, respectăm truda compatrioților noștri alungați pe meleaguri străine de hoțiile și ticăloșiile celor care s-au succedat, după Revoluție, la putere în România. Și le promitem că vom face tot ce ne stă în puteri ca într-o zi ei să se poată întoarce în sfârșit, acasă, într-o țară care să fie, parafrazând un cântec foarte îndrăgit de tineri, mai frumoasă ca afară”, a mai declarat deputatul AUR.

%d blogeri au apreciat: