Declarație: Politicienii s-au obișnuit să profite de pe urma românilor din diaspora. Acum, românii din diaspora trebuie să revină acasă și să candideze

„Împreună constituim o mișcare politică, una cu totul diferită față de celelalte. În sfârșit avem un partid al românilor de pretutindeni, în sfârșit avem un partid care nu mai separă românii în cei din Țară și cei din Diaspora, în sfârșit avem un partid al Diasporei”, a declarat George Simion, copreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor, în cadrul lansării recente de la Madrid a filialei A.U.R. Spania.

„Am venit la întânirea noastră de astăzi în calitate de invitat, până acum eram organizatorul, eram motivul principal pentru care ne întâlneam, acum astăzi vin să vă urez succes la început de drum pentru AUR Spania, și să vă spun că voi fi alături de voi până la capăt, oricare ar fi acest capăt, pentru a face dreptate. Despre asta este Alianța pentru Unirea Românilor, despre dreptate, pe care trebuie să o facem pentru noi românii și pentru România. Să fie fiecare român mândru de poporul său și de țara de unde vine, nu doar atunci când vine cineva din exterior să ne spună că avem o țară frumoasă pentru care merită să luptăm”, a explicat Simion.

Fostul candidat la europarlamentare a declarat că politicienii care au distrus România în ultimii 30 ani ar trebui să se teamă de forța românilor plecați în străinătate.

„Este un colind frumos de-al nostru: Și când stau la poartă, nu zic nimica/ Domnilor de astăzi, să v-apuce frica”. Și au de ce să le fie frică, pentru că atunci când vezi români aici, care sunt casieri la un magazin, și atunci când n-au clienți share-uiesc pe Facebook și se agită și luptă, sau oricare alte meserii în care s-au angrenat aici de nevoie, înțelegi că aceasta este o forță pe care n-o poate controla nimeni, și ar trebui să le fie frică domnilor de astăzi, pentru că s-au învățat să folosească Diaspora, s-au învățat să vă folosească pe voi doar ca masă de manevră electorală- doar atunci când sunt alegeri, agitație- să profite de pe urma românilor de peste hotare. Așa cum am promis, împreună constituit o mișcare politică, care este cu totul diferită față de celelalte. În sfârșit avem un partid al românilor de pretutindeni, în sfârșit avem un partid care nu mai separă românii în cei din Țară și cei din Diaspora, în sfârșit avem un partid al Diasporei. Pentru asta trebuie să ne bucurăm și să fim activi dacă ne asumăm această implicație într-un vis posibil- AUR, aurul românilor, care trebuie să revină la români, nu să umblăm în pribegie, să ne căutăm norocul printre străini”, a mai menționat copreședintele AUR.

George Simion consideră că a venit momentul ca românii din diaspora să revină în țară și să candideze în funcții de primari și de consilieri locali și județeni.

„Trebuie să avem încredere în forțele proprii, și eu, văzându-vă și cunoscându-vă pe voi, știu că putem să facem lucrul acesta. Astăzi, în calitate de invitat, vin cu o soluție cât se poate de concretă și cu un plan pe termen scurt și mediu. E nevoie ca diaspora să revină acasă, dându-i la o parte pe tâlharii care ne-au condus în ultimii 30 de ani, e nevoie ca românii de peste hotare să nu mai voteze pe unii și pe alții, ci să se voteze pe ei, este nevoie ca voi să veniți să candidați la alegerile locale și parlamentare de anul acesta. Se întâmplă acum, chiar dacă lupta noastră va fi pe 10-20 de ani de-acum încolo”, mai menționează acesta.

Despre Alianța pentru Unirea Românilor, Simion spune că este singurul partid care are definite clar o doctrină și niște valori.

„Avem 4 piloni care ne reprezintă: familia, credința creștină, libertatea și națiunea. Niciunul nu este mai important decât celălalt. Ele ne reprezintă și stau la fundamentul acestor formațiuni. Fără ele n-o să putem reuși, pentru că a vrea să faci bine este ceva general, trebuie să definești valorile care te reprezintă, și pornind de la acele valori să ai programe concrete pentru a reuși. Un program concret, despre care trebuie să vorbim începând de astăzi cu toții, este Diaspora revine acasă- candidează la alegerile locale. Aveți cu toții prieteni, cunoscuți rămași în localitățile voastre de baștină, gândiți-vă dacă printre ei există oameni care merită să reprezinte acele comunități. Totodată, și voi trăind aici, ați căpătat o altă mentalitate, o altă gândire, e nevoie să veniți cu experiența acumulată aici în Țară și știu că este posibil acest lucru. Știu că este posibil ca odată formând AUR Spania, să reprezentăm în consiliile locale, în primării, românii de aici, care nu știu încotro să o apuce, nu au o perspectivă sau nu au timpul necesar să vadă o perspectivă și un mers pe termen lung”, a concluzionat George Simion.

Preluat: https://infoprut.ro/57791-declaratie-partidele-obisnuit-sa-profite-de-pe-urma-romanilor-din-diaspora-acum-romanii-din-diaspora-trebuie-sa-revina-acasa-si-sa-candideze.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: