Alianța PSD-PNL trădează din nou interesul cetățenilor români. Guvernul Ciolacu și instituțiile subordonate pun legea de la Bruxelles mai presus de legea românească – constatarea îi aparține deputatului AUR Daniel Gheba și a fost enunțată în contextul în care, potrivit ordinului ANSVSA, românii nu mai au voie să își vândă porcii crescuți în gospodăriile proprii.
„Curentul globalist elimină elemente care țin de tradiția popoarelor și pare că a pus stăpânire pe toate guvernele lumii. Acesta a ajuns inclusiv în România, acolo unde Ciolacu și trepădușii lui aplică pas cu pas tot ce li se impune. Au limitat numerarul, au spus că mai presus de legea românească este legea de la Bruxelles.
Acum vin și ne spun că nici măcar porcii românii nu îi mai pot vinde. În plus, cerințele de biosecuritate pe care trebuie să le respecte în momentul în care cresc suine în bătătură sunt atât de stricte și costisitoare încât practic sunt interzise aceste ferme de subzistență. Astfel, românii care cresc porci în propria gospodărie nu mai au voie săi vândă, în timp ce animalele lor vor trebui declarate la primărie”, a declarat Daniel Gheba.
Deputatul AUR a atras atenția asupra unei alte probleme, tot din domeniul agriculturii, cauzată de sistemul de teledetecție – Sistemul Integrat de Administrare şi Control (IACS) al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Potrivit informațiilor, rezultatele controlului prin teledetecție nu au, în cele mai multe cazuri, nicio legătură cu cultura înființată în câmp. Mai mult, apar culturi pe care fermierul nici nu le are în exploatație și care nu sunt cultivate pe raze de zeci de kilometri de la locația controlului satelitar. Din cauza erorilor, fermierii riscă să nu mai primească subvenții.
„Foarte mulți fermieri din România vor fi sancționați prin pierderea unor subvenții de la APIA, prin faptul că sistemul de teledetecție al suprafețelor agricole le dă eroare. De exemplu, un fermier care pe un hectar pus grâu, acum, în toamnă, fermierul respectiv este chemat la APIA să declare că nu are grâu, că a avut rapiță. Omu vine la APIA și declară că a avut grâu. Din fotografiile din satelit și din drone se remarcă faptul că sunt eronate și greșite. Tragem un semnal de alarmă: APIA trebuie să-și îmbunătățească sistemul de teledetecție. Foarte multor fermieri care au accesat programul pe fonduri europene nu li se încheie acest proiect și sunt eliminaț de la subvenție pentru că sistemul de teledetecție dă erori”, a mai spus Daniel Gheba.