Cum se vor desfășura alegerile locale pentru solicitanții urnei mobile: membrii comisiilor de vot nu vor intra în locuinţa în care se află alegătorul | .News

Procesul de votare (sursa foto: Infoprut)

Românii care vor vota acasă folosind urna mobilă trebuie să păstreze distanța de cel puțin un metru față de membrii secțiilor de vot. La rândul lor, aceștia vor sta la intrarea în locuința alegătorului și vor purta mască de protecție și mănuși- așa se arată în Hotărârea de Guvern care prelungește starea de alertă.

Documentul mai prevede ca echipa care transportă urna mobilă să meargă mai întâi la alegătorii care au alte boli, în afară de COVID-19, la spitalele non-COVID, azile de bătrâni și penitenciare. Abia ulterior, echipa care transportă urna specială se va deplasa la unităţile sanitare COVID-19 şi la adresele persoanelor izolate şi carantinate, conform documentului.

„Membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi personalul de pază care însoţesc urna specială trebuie să poarte mască şi mănuşi ce trebuie schimbate sau dezinfectate cu o soluţie dezinfectantă pe bază de alcool la părăsirea fiecărei incinte. Membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi personalul de pază care însoţesc urna specială nu vor intra în locuinţa în care se află alegătorul şi vor realiza toate formalităţile la intrarea în aceasta, asigurând o distanţă de minimum 1 metru faţă de alegător”, menţionează sursa citată.

Alegătorul care votează prin intermediul urnei speciale şi celelalte persoane prezente în incintă vor purta obligatoriu mască. Alegătorul îşi va dezinfecta mâinile înainte de preluarea buletinelor de vot şi a ştampilei cu menţiunea „Votat”, îşi va înlătura pentru scurt timp masca spre a fi identificat şi îşi va repoziţiona masca acoperind nasul şi gura. Alegătorul va semna în lista electorală utilizând ori de câte ori este posibil pixul personal. Ştampila cu menţiunea „Votat” şi, dacă este cazul, pixul utilizat de alegător se dezinfectează după votare de către unul dintre membrii echipei care transportă urna specială prin pulverizare/ştergere cu soluţie dezinfectantă sau prin ştergere cu şerveţele/lavete impregnate cu dezinfectant pe bază de alcool”,

 » Citiți mai multe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: