Cum se scoate o căpușă din piele și ce greșeală trebuie evitată

Mare atenție la căpușe, atrag atentia medicii. Insectele care pot fi extrem de periculoase trăiesc în zonele verzi – în iarbă, în copaci, în arbuști. Pentru a evita mușcăturile, ar fi bine ca atunci când suntem în parc sau la iarbă verde să purtăm haine care să ne acopere cât mai mult pielea. Însă nici măcar o vestimentație corectă nu oferă garanția protecției. Căpușele pot transmite boli grave precum encefalita capușei sau boala Lyme. Medicul epidemiolog Emilian Popovici a explicat la Digi24 ce avem de făcut dacă suntem mușcați de o căpușă.

Dr. Emilian Popovici: Căpușele, care sunt niște ectoparaziți (trăiesc pe suprafața pielii oamenilor sau animalelor – n.r.), sunt prezente începând cu sfârșitul primăverii și până la începutul toamnei cam în toate județele țării și în toate zonele țării. Vine vremea frumoasă, nu putem să spunem oamenilor să nu iasă afară din casă din cauza căpușelor, pentru că nu este cazul să dăm asemenea sfaturi, însă se pot lua niște măsuri de de precauție, iar purtatul hainelor de culoare deschisă este indicat atunci când se iese la iarbă verde, pentru că putem să vedem paraziții mai ușor pe aceste haine de culoare deschisă. De asemenea este bine ca să se poarte, chiar dacă este cald, pantaloni lungi, cămăși cu mânecă lungă, încălțări adecvate.

După ce am ieșit la iarbă verde este indicat să facem un duș. De ce? Pentru că îndepărtăm prin duș paraziții care eventual nu au intrat în piele și în același timp putem face o inspecție a corpului.

Cum îți dai seama că ai o căpușă în piele și ce e de făcut

Deci, după ce am inspectat hainele, facem o inspecție a corpului și bineînțeles că dacă vedem că a apărut o „aluniță” unde nu aveam până atunci această aluniță ne gândim că poate să fie o căpușă și atunci,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: