Cum a câștigat o femeie de serviciu din greșeală alegerile locale dintr-o localitate din Rusia

În ultimii patru ani, Marina Udgodskaya a șters praful și a spălat cu mopul în birourile clădirii administrației locale din Povalikhino, o localitate rurală din Rusia.

Acum, femeia de serviciu în vârstă de 35 de ani șterge praful de pe scaunul șefului pentru a se așeza pe el, după ce a câștigat alegerile de la începutul lunii, la care a participat doar pentru ca fostul șef să fie ales din nou. Pentru că nimeni din sat nu s-a înscris pentru a fi contracandidatul lui Nikolai Loktev, care reprezintă partidul pro-Kremlin Rusia Unită, chiar el a convins-o pe doamna Udgodskaya să își depună candidatura și să fie „rivala” lui, pentru a asigura cerința minimă de doi candidați, așa cum spune legea, potrivit BBC.

Acesta, însă, nu s-a gândit nici măcar o secundă că femeia îl va înving.

„A fost uluită”

„Nikolai Loktev a crezut că nimeni nu o va vota și el va rămâne în funcție. Dar oamenii s-au săturat și au ieșit la vot și au ales-o pe Marina Udgodskaya”, a declarat pentru BBC un membru al comisiei electorale locale.

„El a fost uimit și ea a fost uluită!”, a mai spus o femeie din localitate, care nu a vrut să-și dezvăluie identitatea. Ea a mai spus că l-a auzit personal pe Loktev cerându-i femeii de serviciu să conteste rezultatul.

Doamna Udgodskaya a fost asaltată telefoane după ce victoria ei surpriză a ajuns știre națională.

„Nu am făcut nimic”

Acum, femeia nu mai răspunde la telefon și încearcă să evite lumea până la sfârșitul acestei săptămâni, când va fi instalată oficial în funcție.

Dar, într-un interviu dat mai devreme, a apărut copleșită de victoria sei, descriindu-se drept o „falsă” candidată, care „nu era pregătită” pentru o promovare atât de uriașă.

Nu credeam că oamenii mă vor vota”, a declarat ea pentru canalul de știri Telegram Podyom. „Nu am făcut nimic!”, a mai completat ea.

Chiar și așa, ea a câștigat aproape 62% din voturi, în timp ce șeful ei a obținut doar 34%. 30 de sate se află sub umbrela administrației pe care o va conduce de acum Marina Udgodskaya.

„Am făcut tot ce este necesar în această slujbă; nu există probleme în localitate”, a declarat primarul Loktev pentru BBC într-una din ultimele sale zile de mandat, în timp ce se chinuie să-și înțeleagă înfrângerea.

„În mod clar, oamenii doreau schimbarea”, a concluzionat Loktev, fost polițist în vârstă de 58 de ani.

Unii au sugerat că rezultatul a fost un protest împotriva partidului Rusia Unită a lui Loktev, care a căzut în sondaje în toată țara. În Kostroma, unde se află Povalikhino, partidul a câștigat doar 32% din voturi pentru parlamentul regional.

În Povalikhino, negustorul din sat insistă că acest rezultat a fost personal: Loktev pur și simplu nu mai arăta niciun interes față de responsabilitățile sale.

Sursa: Digi24

 • Sâmbătă marș important al patrioților români: pe 6 decembrie vom fi în parlament

  Sâmbătă, 3 octombrie 2020, va avea loc un marș organizat de către Alianța pentru Unirea Românilor, partidul patrioților români condus de unionistul George Simion și conservatorul Claudiu Târziu. Evenimentul va începe la ora 17.00 în Piața Victoriei. O mulțime impresionantă este așteptată să vină, susținători ai Alianței pentru Unirea Românilor și nu numai. Evenimentul pornește

 • Cum a câștigat o femeie de serviciu din greșeală alegerile locale dintr-o localitate din Rusia

  În ultimii patru ani, Marina Udgodskaya a șters praful și a spălat cu mopul în birourile clădirii administrației locale din Povalikhino, o localitate rurală din Rusia. Acum, femeia de serviciu în vârstă de 35 de ani șterge praful de pe scaunul șefului pentru a se așeza pe el, după ce a câștigat alegerile de la

 • Raport UE privind statul de drept în România. Printre probleme, modificarea Legilor Justiției

  Modificarea Legilor Justiției în perioada 2017-2018 și deficitul mare de personal din sistemul judiciar influențează negativ respectarea în totalitate a statului de drept în România – este una dintre concluziile primului raport al Comisiei Europene privind statul de drept în cele 27 de state membre Raportul integral poate fi accesat aici Documentul vine în contextul în care

 • Dacia Spring: Când ar urma să fie lansat primul model electric Dacia și cât va costa

  Dacia a prezentat ieri noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway, care aduc multe noutăți, atât la nivel de design, cât și la nivel de dotări și motorizări. Jurnalistul Dan Vardie a vorbit cu această ocazie la Digi24 și despre modelul Dacia Spring, primul model electric al constructorului român. Dacia Spring urmează să fie prezentat presei auto

 • Proiectul „DNA-ul Pădurilor a fost adoptat de Camera Deputaților

  Legea pentru înființarea „DNA-ului pădurilor”, neconstituțională

  Înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, supranumită „DNA-ul pădurilor”, a fost declarată neconstituțională cu unanimitate de voturi de către CCR. Obiecția de neconstituționalitate a fost formulată de Guvernul Orban pe 15 iulie, printre critici numărându-se faptul că legea nu respectă prevederile constituționale legate de sursa de finanțare și că încalcă prevederile Constituției privind claritatea și previzibilitatea

%d blogeri au apreciat: