CTP: Lumea are o mare problemă nu doar cu Putin, ci și cu poporul rus, care îl susține

Cristian Tudor Popescu spune că marea problemă pe care o are lumea, în acest moment, nu e doar cu Putin, ci și cu poporul rus, care-l susține în acțiunile pe care le întreprinde în Ucraina. Gazetarul citează un sondaj făcut public de un institut independent din Rusia, care arată că 83% dintre ruși sunt de acord cu acțiunile dictatorului rus – „această problemă nu se rezolvă chiar dacă ar dispărea Putin mâine”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Cristian Tudor Popescu: Nu se retrag trupele ruse din Ucraina, pentru că n-are cu ce să se ducă acasă Putin. Are nevoie de ceva care să treacă drept victorie, să poată să zică ceva de 9 mai… E o altă cifră care e de discutat – 83% din poporul rus e de acord cu acțiunile pe care le întreprinde Putin în clipa de față, nu e vorba de o încredere generală în Putin. Acest sondaj este făcut de un institut independent, Levada, deci nu e al lui Putin. Sunt șanse mari așa să fie, cum spune acest institut.

Nu mi se poate spune acum că nu știe poporul rus ce e în Ucraina. Mai e vreun rus la care să nu fi ajuns, într-un fel sau altul, ce se întâmplă acolo – imaginile cu blocurile de locuințe distruse, cu Mariupol distrus, ras la fir de iarbă. Cu refugiații, cu morții, ș.a.m.d. Inclusiv cu morții ruși, care sunt cu miile. Cum să mi se spună că poporul rus nu știe? Nu! Poporul rus îl susține pe Putin.

Problema lumii, în acest moment, nu este numai Vladimir Putin. Problema este și poporul rus. Aici o să-mi permit să citez:

„Dacă aș adormi, trezindu-mă după 100 de ani, și m-ar întreba cineva «Ce se întâmplă în Rusia?»,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: