COVID-19 noi cazuri de reinfectare: un pacient olandez și unul belgian s-au reinfectat cu SARS-CoV-2 | .News

COVID-19, noi cazuri de reinfectare: un pacient olandez și unul belgian s-au reinfectat cu SARS-CoV-2 (sursă foto: health.mil)

Un pacient din Olanda și un pacient din Belgia s-au reinfectat cu SARS-CoV-2, după cum a anunțat marți postul public de televiziune al Olandei, relatează Reuters.

Știrea a apărut la scurt timp după un raport făcut cunoscut în această săptămână de cercetătorii din Hong Kong, potrivit căruia un pacient care s-a vindecat acum patru luni și jumătate de COVID-19 s-a infectat din nou.

Postul de televiziune olandez a citat-o pe Marion Koopmans, virusolog, care susține că pacientul olandez este o persoană în vârstă, cu un sistem imunitar slăbit.

În anumite cazuri care se manifestă similar, se poate vorbi de o perlungire a primei infectări. Pentru a determina cu exactitate dacă este vorba de o reinfectare, ca în cazul pacienților din Olanda, Belgia și Hong Kong, este nevoie de o analiză genetică a formei virusului care a îmbolnăvit pacientul și în primul, și în al doilea caz, pentru a verifica dacă există diferențe între cele două.

Marion Koopmans susține că era de așteptat să apară cazuri de reinfectare și declară că nu este îngrijorată. „Trebuie să vedem dacă se întâmplă des”, a declarat aceasta.

Pe de altă parte, virusologul Marc Van Ranst susține că apariția unor astfel de cazuri nu este o veste bună, și că ele demonstrează că anticorpii pe care pacienții i-au dobândit după prima vindecare nu au fost suficienți pentru a preveni o nouă infectare cu o formă puțin diferită  a virusului.

Citește și:

Primul caz de reinfectare cu SARS-CoV-2 a fost indetificat de cercetătorii din Hong Kong / Trecuseră patru luni și jumătate de la prima infectare

 » Read More

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: