Coreea de Nord ar pregăti lansarea unei rachete de pe un submarin

Imagini din satelit luate deasupra șantierului naval Sinpo din Coreea de Nord par să surprindă pregătiri pentru lansarea unei rachete balistice de pe un submarin de tip Pukguksong-3, scrie platforma Beyond Parallel

Primele indicii privind o iminentă lansare sunt ambarcațiunile aduse în perimetrul în care se află submarinul Pukguksong-3. Una dintre nave are același aspect și dimensiuni cu cea folosită la teste similare care au avut loc în trecut. Ambarcațiunile sunt folosite pentru tractarea submarinului în larg, unde va avea loc lansarea.

Imaginile din satelit nu conțin însă indicii privind prezența unui nou tip de submarin nord-coreean. Autorii articolului notează totuși că o parte a șantierului este complet acoperită de o platformă retractabilă, tocmai pentru a ascunde ce se află acolo față de eventuale obervații din aer.

În imagini mai apare silueta unui submarin de mici dimenciuni, 18 metri, existent deja în flota nord-coreeană.

Alte două submarine din clasa ROMEO sunt ancorate în golful bazei Mayang-do din apropiere, ceea ce, observă articolul, este neobișnuit: pe de o parte, ele pot lua parte la exercițiile care au loc anual, dar, pe de altă parte, nu poate fi exclusă posibilitatea ca ele să fie puncte de observare a presupusei lansări de rachetă.

Platforma Beyond Parallel este deținută de think tank-ul Center for Strategic and International Studies, o organizație non-profit care se ocupă cu studierea politicilor și schimbărilor care au loc la nivel global. Think tank-ul este cotat pe prima poziție în SUA, conform unei clasificări a Universității din Pennsylvania.

Sursa: www.digi24.ro

 • Pe fondul unei producţii mari de energie eoliană, România a exportat sâmbătă în jur de 1.500 de MW de electricitate

  România exportă sâmbătă în jur de 1.500 de MW de electricitate, în condiţiile unei producţii foarte mari de energie eoliană, care acoperă 32% din totalul generat la nivel naţional, potrivit datelor Transelectrica, analizate de AGERPRES. Astfel, la ora 12:25, consumul ţării era de 6.397 MW, producţia, de 7.861 MW, diferenţa de 1.464 MW reprezentând importuri.

 • Linii Telverde dedicate informării cu privire la noul an școlar

  Ministerul Educației și Cercetării informează că a înființat două linii Telverde pentru cei interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea didactică în anul școlar/universitar 2020-2021. O linie Telverde – 0800 67 20 31 – va fi pusă la dispoziția elevilor, studenților și părinților, în vederea obținerii de informații privind reluarea/desfășurarea procesului instructiv-educativ, în

 • Digitalizarea ar putea aduce României 50 miliarde de euro în PIB până în 2030 – Studiu

  Economia digitală ar putea reprezenta, în 2030, cel puțin 20 % din PIB, cu un plus de aproximativ 50 de miliarde de euro la Produsul Intern Brut. Datele apar într-un studiu lansat de experții de la FACTORY 4.0 și Frames. Dezvoltarea economică semnificativă din ultimii 20 de ani, bazată pe exporturi, investiții străine, pe forța

 • Live. Protest la Oprișan acasă: de unde ai făcut case de trei milioane de euro?

  Incredibil: un protest este organizat în aceste minute în fața casei lui Marian Oprișan. Este un protest inedit, adhoc: AUR, partidul patrioților români cere ca Marian Oprișan să explice de unde a avut banii pentru casele de trei milioane de euro. George Simion este amfitrionul protestului.

 • Coreea de Nord ar pregăti lansarea unei rachete de pe un submarin

  Imagini din satelit luate deasupra șantierului naval Sinpo din Coreea de Nord par să surprindă pregătiri pentru lansarea unei rachete balistice de pe un submarin de tip Pukguksong-3, scrie platforma Beyond Parallel.  Primele indicii privind o iminentă lansare sunt ambarcațiunile aduse în perimetrul în care se află submarinul Pukguksong-3. Una dintre nave are același aspect și dimensiuni cu

%d blogeri au apreciat: