Confruntare televizată între Emmanuel Macron și Marine Le Pen. „Depindeți de domnul Putin”/ „Ați făcut populația să sufere”

Președintele francez Emmanuel Macron și contracandidata sa Marine Le Pen se înfruntă miercuri într-o dezbatere televizată aprinsă privind subiecte precum îmbunătățirea puterii de cumpărare a alegătorilor și conducerea țării. Aceasta este singura confruntare dintre cei doi înainte de alegerile prezidențiale de duminică.

Dezbaterea televizată tensionată a fost presărată cu remarci precum „nu mă întrerupe”, „asta e greșit” și acuzații reciproce privind o viziune restrânsă și neambițioasă asupra Franței și viitorului țării, transmite Reuters.

„Încetați să mai amestecați lucrurile”, i-a spus Macron contracandidatei Le Pen în timpul unui schimb tensionat de replici privind datoria Franței. „Nu mă învățați pe mine”, a răspuns Le Pen.

Pentru Le Pen, care este în spatele lui Macron în sondaje, dezbaterea mult așteptată este o șansă să convingă alegătorii că are statura unui președinte și că aceștia nu ar trebui să se teamă de preluarea puterii de către extrema-dreaptă.

„Voi face prioritatea mea absolută în următorii cinci ani să le dau francezilor banii înapoi”, a spus Le Pen, lovind dur bilanțul de președinte al lui Macron, despre care spune că a făcut populația să „sufere”.

„Aș vrea să le spun că este posibilă o altă opțiune”, a spus Le Pen, adăugând: „Voi fi președintele costului de trai”.

Una dintre cele mai tari linii de atac ale lui Macron împotriva rivalei sale de extremă-dreapta a fost admirația ei din trecut față de președintele rus Vladimir Putin, un credit pentru campania din 2017 obținut printr-o bancă rusească și recunoașterea anexării ruse a Peninsulei Crimeea.

„Depindeți de puterea rusă, depindeți de domnul Putin. Ați făcut un împrumut de la o bancă rusească”, i-a spus Macron oponentei.

„Multe dintre alegerile dumneavoastră pot fi explicate prin această dependență”, a spus el,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: