Condamnări în dosarul de trafic de migranți, de la Băneasa

Ainur Memet a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, Ainur Omer a primit 1 an și șase cu suspendare pentru aceeași faptă iar Faredin Osman a primit 2 ani de închisoare cu suspendare. Sentința a fost dată de Tribunalul Constanța, pe 31 mai 2022 și nu este definitivă. Cei trei sunt acuzați că au încercat să introducă pe teritoriul României, un cetățean turc, pentru ca apoi să îl ajute să treacă granița ilegal, pe la vama Nădlac.

Cum au fost prinși cei trei

În urma probatoriului administrat, s-a dovedit că, Omer Ainur l-a preluat pe migrantul ilegal M.A., i-a facilitat cazarea în localitatea Mircea Vodă, apoi a intermediat cu inculpatul Memet Ainur (căruia i-a și plătit efectiv suma de 2.000 euro, bani proveniți de la M.A.), transportul migrantului pe teritorului României din Mircea Vodă până la vama Nădlac, în scopul trecereii ilegale a frontierei de stat a României. Inculpatul Memet Ainur, la data de 10.06.2021, în schimbul sumei de 3.000 euro, din care a primit efectiv pentru sine suma de 1.000 euro, și pentru inculpatul Osman Faredin suma de 1.000 euro, l-a preluat pe migrantul ilegal M.A. din localitatea Mircea Vodă, apoi l-a predat șoferului său Osman Faredin, și a dispus acestuia să-l transporte pe teritoriul României, până la vama Nădlac. Inculpatul Osman Faredin, în schimbul sumei de 1.000 euro, bani pe care i-a primit efectiv, l-a preluat pe migrantul ilegal M.A.., și apoi a condus microbuzul în care se afla migrantul, din Cernavodă spre vama Nădlac, unde a fost prins de organele de poliție.

Ancheta a plecat de la un caz de migraţie ilegală depistat în luna martie 2021, la Băneasa, în judeţul Constanţa, când au fost depistaţi opt cetăţeni turci care au încercat să intre ilegal în România,

 » sursa: www.replicaonline.ro

%d blogeri au apreciat: