Claudiu Târziu, atac dur la Virgil Popescu: a promis Comisiei Europene că vom renunța la energia pe bază de cărbune

Senatorul Claudiu Târziu a lansat critici dure la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, în condițiile în care Popescu și-a luat angajament în fața Comisiei Europene că va închide producție de cărbune și energia pe bază de cărbune în România. AUR atrage atenția că România se îndreaptă spre colaps dacă coaliția nu renunță la acest mod de guvernare.

Acest ministru s-a angajat în fața Comisiei Europene să forțeze elaborarea și adoptarea unei legi, așa numită decarbonizarea. Prin această lege ar urma să se închidă definitiv și ireversibil toate grupurile energetice pe bază de lignit și huilă, precum și la carierele de cărbune”, a declarat Târziu.

El a mai spus că această decizie este greu de înțeles și echivalează cu trădarea intereselor naționale, în condițiile în care sunt state care au revenit asupra hotărârii de a renunța la energia pe bază de combustibili fosili.

Noi ne pregătim să renunțăm la tot ce înseamnă cărbune în condițiile în care toate statele europene au revenit asupra deciziei de a renunța la producția de cărbune și energie pe bază de cărbune în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.

Dacă acest ministru reușește să își ducă planul al bun sfârșit, România va pierde 4.000 de megawați, aproape două treimi din consumul intern. Nu vom ști de unde vom suplimenta, având în vedere că noi nu avem capacități de producție de altă natură, nuclear sau hidro”, a mai spus Claudiu Târziu.

%d blogeri au apreciat: