Ciolacu, despre majorarea salariului minim: Este posibil să fie 200 de lei pe care să îi dea în plus angajatorul, fără să fie taxați

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a vorbit joi, la interviurile digi24.ro, despre noul pachet de măsuri sociale şi economice pe care coaliţia de guvernare îl discută în aceste zile, un anunţ final în acest sens urmând a fi făcut luni. Potrivit liderului social-democrat, se discută varianta ca angajatorii să ofere 200 de lei în plus la salariu, fără ca aceștia să fie impozitați, astfel încât românii să rămână cu mai mulți bani în buzunar.

Ciolacu a anunţat că în mare parte pachetul de măsuri a fost agreat în coaliţie, urmând ca în următoarea şedinţă, de luni, să fie puse la punct ultimele detalii. Potrivit liderului PSD, este posibil să avem o criză economică, iar pentru prima oară, se anticipează o eventuală criză şi se vine cu un plan de măsuri de sprijin pentru România.

„Este prima oară când vorbim de 17,3 miliarde de lei, acest pachet, cu o extensie de până la 4 miliarde de euro, în care componenţa economică şi efortul în zona economică este mai mare decât în zona socială, astfel încât să se pornească investiţiile şi să se elimine blocajele din infrastructura mare”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a precizat că, pentru prima oară, „în mod profesionist au avut mai întâi discuţii cu comisarii europeni şi apoi au căutat sursele de finanţare, pe componenta socială, din fonduri europene”, a mai afirmat Ciolacu, precizând că oficialii europeni au acceptat acest lucru.

Pe zona economică, preşedintele PSD a spus că prioritară este ordonanţa privind acei indici de scumpiri la materialele de construcţii, cu care este de acord şi premierul şi vicepremierul Kelemen Hunor.

„În acest moment, avem investiţii de aproape 40 de miliarde de lei blocate în diverse nivele de execuţie. Asta cred că săptămâna viitoare Guvernul trebuie să dea această Ordonanţă pe materialele de construcţii”,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: