Cine este teroristul Haysaam, prietenul de vânătoare a lui Ciolacu

Un caz tipic de cenzură în presa din România: majoritatea site-urilor de știri care au anunțat,, că Omar Hayssam ar putea fi eliberat evită să amintească de relația acestuia cu premierul Marcel Ciolacu.

Celebra fotografie în care actualul președinte al PSD se afla la vânătoare alături de cel condamnat ulterior pentru terorism nu este publicată, ca background al știrii despre posibila eliberare a lui Hayssam.

Majoritatea site-urilor evită să amintească de relația teroristului cu Ciolacu
Site-uri care au dat știrea, dar fără să facă asocierea cu Marcel Ciolacu: Digi 24, site-ul cu cei mai mulți cititori din România; Știri pe surse – site controlat de Iosif Buble, soțul unei deputate PSD sau DCNews – site controlat de Bogdan Chirieac. Gândul, site controlat de controversatul afacerist Radu Budeanu, a difuzat acum o săptămână empatică pentru situația lui Hayssam, arătând că acesta este grav bolnav: „Acesta are peste 60 de ani și este bolnav, ceea ce îl face să spere că va respira din nou aerul libertății”. Din nou, nimic despre legăturile acestuia cu Ciolacu.

Adevărul, controlat de afaceristul Cristian Burci, prezintă un background consistent al fugii din România a lui Omar Hayssam, dar nu face referirer la conexiunile sale cu PSD.

În 2015, presa a publicat o fotografie în care Marcel Ciolacu apărea alături de Omar Hayssam, la o vânătoare. Evenimentul ar fi avut loc în 2002, în Munții Buzăului. Vânătoarea ar fi fost organizată de prefectul PSD al județului Buzău, Ion Vasile. Ciolacu, care era mâna dreaptă a lui Ion Vasile și apare în fotografie alături de Omar Hayssam şi de şeful Direcţiei Silvice Buzău, Cornel Pitiş.

Tot în 2015, existau informații potrivit cărora Ciolacu apărea pe o listă de datornici a lui Hayssam. La începutul anilor 2000, Hayssam l-ar fi împrumutat cu 200 de milioane de lei vechi, scria Hotnews.

La momentul apariției acestor informații, în 2015, Ponta l-a eliberat pe Ciolacu din funcția de consilier onorific.