Cererea de călătorii către Italia, Spania şi Grecia a înregistrat o creştere exponenţială

Românii îşi doresc să călătorească în Italia, Spania, Grecia şi Marea Britanie, odată cu relaxarea măsurilor în tot mai multe ţări europene, cererea către aceste destinaţii înregistrând o creştere exponenţială, potrivit unui studiu realizat de o agenţie de turism online, în perioada 26 aprilie – 12 mai 2021.

„Ca urmare a accelerării procesului de vaccinare desfăşurat la nivel global, dar şi a încheierii mai multor acorduri între statele europene, tot mai mulţi români plănuiesc să reia călătoriile cu avionul în următoarele săptămâni, fie pentru a merge în vacanţe, fie pentru a reveni la lucru sau pentru a-şi vizita familiile din alte ţări”, arată studiul Vola.ro, scrie Agerpres.

În topul celor mai căutate rute sunt zborurile spre şi dinspre Italia, Spania, Grecia, dar şi Marea Britanie, iar preţurile medii încep de la 66 de euro pentru un zbor dus-întors, fiind la un nivel similar cu perioada post-pandemie.

Cel mai ieftin bilet de avion cumpărat pe Vola.ro în această perioadă a fost numai 7,49 euro, zborul fiind operat pe ruta Londra Luton – Bacău, cu plecare în data de 24 mai. Românii care doresc să călătorească în Grecia în această vară îşi pot rezerva zboruri spre Santorini, Mykonos, Salonic sau Zakynthos pentru preţuri ce pornesc de la 64 euro/zbor dus-întors. Pentru Roma preţurile pentru această vară încep de la 54 euro şi pentru insulele Spaniei, cum ar fi Palma de Mallorca, preţurile pleacă de la 50 euro/zbor de persoană.

„Dacă un trend semnificativ în pandemie a fost achiziţionarea de bilete doar dus, fie pentru returul în România al celor care nu au dorit să rămână în afara ţării în timpul pandemiei, fie pentru deplasarea la locul de muncă din străinătate, acum se vede o creştere semnificativă a zborurilor dus-întors,

 » sursa: www.replicaonline.ro

%d blogeri au apreciat: