Cel mai mare număr noi cazuri de COVID-19 în Franța din mai încoace | .News

Pacient în stare gravă bolnav de coronavirus (sursa: Tricare)

Franța a raportat miercuri cel mai mare număr de noi infectați cu COVID-19 din mai încoace. 3.776 de noi cazuri au fost raportate într-o singură zi, ducând bilanțul total la 225.043, conform France24. 

În aceste condiții, președintele francez Emmanuel Macron susține că este în favoarea „strategiilor locale”, excluzând posibilitatea unei carantine la nivelul întregii țări.

Între timp, Ministrul Sănătății francez a declarat că toți indicatorii arată o transmitere accentuată a virusului, toate grupele de vârstă fiind vizate, în special adulții tineri.

Parisul este considerat „o zonă roșie”, dar nici Marseille nu este scutit de îngrijorarea apariției unui focar la nivel de oraș.

Oficialii parizieni sunt îngrijorați de marile adunări ce s-au organizat după calificarea echipei locale PSG în finala Champions League, dar și posibilele manifestații de după finala de duminică.

Franța a avut unele dintre cele mai dure măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, dar în ultimele săptămâni, numărul de noi cazuri a explodat. Numai în ultima săptămână, mai mult de 16.700 de cazuri noi au fost confirmate. Cu toate acestea, numărul de persoane internate la Terapie Intensivă este mic, de doar 374 de pacienți.

 » Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: