Casa Albă: SUA nu va impune un pașaport de vaccinare

Statele Unite s-au retras din tratatul „Cer deschis”, încheiat în 1992

Statele Unite ale Americii exclude introducerea unui paşaport de sănătate care să certifice că americanii au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, a declarat purtătoarea de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki. Sectorul privat poate avansa această idee, dacă asigură confidențialitatea datelor.

Guvernul nu sprijină şi nu va sprijini un sistem care ar impune americanilor să aibă un certificat. Nu va exista o bază de date federală privind vaccinările şi nicio obligaţie federală care să impună tuturor să obţină un certificat de vaccinare„, a declarat Psaki la conferinţa de presă zilnică.

Cel mai puternic interes pentru această idee îl au companiile private, dornice să redeschidă locuri unde se adună un număr mare de oameni, cum ar fi stadioanele sau teatrele, a continuat purtătoarea de cuvânt.„În ceea ce priveşte guvernul federal, interesul nostru este simplu, şi anume faptul că datele personale şi drepturile americanilor trebuie protejate şi, prin urmare, aceste sisteme să nu fie utilizate împotriva oamenilor în mod injust”, a mai declarat Jen Psaki.

%d blogeri au apreciat: