AUR vine cu soluții pentru actuala stare deplorabilă în care se află România și care este generată de degradarea clasei politice născută din PCR și SECURITATE după 1989.
Înlăturarea de la putere a lui Ceaușescu a permis aducerea în prim-plan a eșalonului sovietic din PCR, cel care fusese scos pe tușă de președintele comunist al României. Acest eșalon a dat naștere partidelor care astăzi formează parlamentul României.
După 1989 a început o politică organizată de jefuire a țării de grupuri organizate interne și internaționale. Cu banii de atunci s-au făcut partide politice, s-au plătit funcții publice, au funcționat televiziuni. Presa a fost doar o rotiță dintr-un angrenaj ce avea menirea să supună statul român.
Intrarea AUR în parlament pe 6 decembrie a devenit deja o certitudine. Aproape fiecare județ din România va avea un parlamentar din AUR, partid conservator patriotic.
Dar AUR nu este dispus să facă alianțe politice cu actualele partide politice, considerate vinovate pentru drama românilor. Peste șase milioane au și parăsit țara, în speranța unui viitor mai bun.
România își va reveni numai dacă actualele partide politice vor dispărea și se va lăsa loc unor partide noi, reale, nu crimă organizată.
AUR nu va face alianțe dar îi va apăra pe români și va iniția un pachet de legi ce are menirea de a schimba România.
Iată mai jos care sunt propunerile radicale dar reformatoare:
Referendumurile trebuie să devină obligatorii iar consultarea publică să se poată face și simplificat prin intermediul unor platforme online. Dacă referendumurile nu sunt duse la îndeplinire în maxim 30 de zile de către parlament acesta să fie dizolvat în mod automat. Până la acest moment nici un referendum nu a produs consecințe fiind utilizate doar în scop electoral.
Mandatele aleșilor trebuie să fie limitate la maxim două, pentru a putea scăpa de baronii locali. Managementul politic al statului este unul dezastruos însă există pe de o parte o inerție a electoratului și pe de altă parte structuri politice organizate ce fraudează periodic alegerile. Limitarea mandatelor aleșilor reprezintă o necesitate pentru reformarea clasei politice: primarii, parlamentarii, consilierii și președinții de consilii județene trebuie să stea maxim două mandate pe un post. Dacă sunt așa de buni și de apreciați atunci cu siguranță vor reuși să performeze și pe un alt post din mediul privat sau de stat.
Pensiile speciale reprezintă un privilegiu dat de clasa politică și prin care s-au corupt diverse pături ale populației. Pensiile speciale trebuie să fie eliminate și pensiile mici trebuie să crească treptat, în primul an de mandat al parlamentului în mod egal cu 500 de lei. Creșterea procentuală aplicată periodic nu a făcut decât să crească inechitatea socială și diferența între pensionarii de lux și ceilalți bătrâni ai României.