Cardinalul Leonardo Sandri: Românii, primitori faţă de refugiaţii ucraineni precum bunul samaritean

Cardinalul Leonardo Sandri, Prefect al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, aflat într-o vizită de mai multe zile în România, a mulţumit, duminică, la Blaj, poporului român pentru ajutorul dat refugiaţilor ucraineni.

„Zilele de război par să nu se mai oprească, ritmate fiind nu de ticăitul acelor ceasornicului, ci de şuieratul gloanţelor şi de explozia bombelor, cu clopote care bat în sate nu pentru a-i chema pe oameni la sărbătoarea Domnului, ci pentru a semnala pericolul sau, mai rău, pentru a anunţa moartea unui alt fiu sau a unei fiice”, a afirmat cardinalul în omilia rostită la ceremonia religioasă oficiată duminică în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj.

„În locul cerului larg deschis la Înălţarea lui Isus şi în locul acelei pieţe din Ierusalim unde apostolii plini de Spiritul Cincizecimii vestesc mântuirea, ni se pare că ne aflăm în acel spaţiu de timp dintre miezul zilei şi ceasul al treilea din Vinerea Mare, în care un întuneric dens învăluie popoarele, dar mai ales inimile celor care nu văd şi nu vor să audă chemarea pentru pentru pace şi acel strigăt «să nu mai fie niciodată război»”, a spus înaltul prelat catolic.

El a menţionat că, în cea de-a 100 zi de la izbucnirea conflictului din Ucraina, a dorit să aducă mângâiere în numele Suveranului Pontif poporului ucrainean, trecând graniţa care desparte ţara de România şi întâlnindu-se, apoi, la Sighetu Marmaţiei cu refugiaţi şi cu cei care îi îngrijesc.

„Mulţumesc, aşadar, poporului român şi vouă, pentru că fiind conştienţi de suferinţa şi de răul pe care istoria umană le poate dezlănţui v-aţi făcut apropiaţi şi primitori, fraţi şi surori autentici ai aproapelui vostru, precum bunul samaritean din Evanghelie”, a transmis Cardinalul Sandri.

„Nicio furtună umană nu are puterea de a întuneca pentru totdeauna soarele speranţei în Dumnezeu”

El le-a spus credincioşilor că trebuie să fie convinşi „că nicio furtună umană nu are puterea de a întuneca pentru totdeauna soarele speranţei în Dumnezeu”.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: