Călin Balabașciuc: Codru-i frate cu românul, dar politicienii români s-au dovedit până acum niște frați vitregi!

În timp ce  restul partidelor se ciondănesc pe guvernare, țin congrese sterile și ignoră nevoile reale ale românilor, AUR luptă pentru salvarea pădurilor românești. Recent, copreședinții AUR, Claudiu Târziu și George Simion, au găzduit prima dezbatere reală privind necesitatea elaborării unui strategii forestiere naționale, care a pus față în față activiștii de mediu, societatea civilă, reprezentanții Romsilva, firmele exploatatoare și parlamentari ai României. S-a subliniat cu acest prilej că jaful din pădurile țării nu mai poate continua și că este nevoie de măsuri dure pentru a-l stopa, dar și de creșterea capacității de reacție din partea instituțiilor statului – unde, din păcate, există mulți angajați care sunt complici cu hoții de lemne.

Tocmai de aceea, în cadrul ședinței Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice de la Camera Deputaților, reprezentanții AUR, Ciprian Ciubuc, Călin Balabașciuc și Lilian Scripnic au votat pentru înființarea Gărzii Forestiere Naționale. Aceasta este o inițiativă legislativă care își propune să pună capăt „infracționalității de mediu” prin adoptarea unor „măsuri imediate în scopul limitării tăierilor ilegale și monitorizării trasabilității materialelor lemnoase”.

Codru-i frate cu românul, așa se spune, dar dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimele decenii cu codrii românești, vedem că politicienii care s-au succedat la putere au fost mai curând frați vitregi ai codrului. Ei au permis defrișări ilegale și au dat legi făcute nu în interesul românilor, ci al marilor companii străine de exploatare a lemnului din străinătate. A venit vremea ca această distrugere a pădurilor românești să înceteze, iar noi, cei din AUR, suntem aici pentru a pune capăt jafului. Pădurea trebuie exploatată cu cap, nu cu drujba! Pentru că nu vrem ca România pe care o vom lăsa copiilor și nepoților noștri să se transforme, dintr-o țară binecuvântată de Dumnezeu cu păduri dese și ape limpezi să se transforme într-un deșert fără viață”, a declarat Călin Balabașciuc, după ședința Comisiei pentru agricultură.