Biserica Ortodoxă Română continuă acțiunile caritabile pentru cei afectați de COVID-19. La ce sumă se ridică sprijinul oferit până în prezent ~ InfoPrut

Patriarhia Română a anunțat o contribuție de încă 2.799.600 lei în ajutorarea tuturor celor afectați de pandemie, în perioada 13 aprilie – 17 aprilie 2020. Totalul ajutorului financiar și material de la începutul crizei medicale depășește 12,5 milioane de lei, se arată într-un comunicat de presă.

Foto credit: Doxologia / Flavius Popa

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel transmite mulțumiri clericilor și credincioșilor solidari și îi îndeamnă să continue acțiunile caritabile.

„În aceste zile luminate de bucuria Învierii lui Hristos, dar și de bucuria regăsirii creștinilor ortodocși în comuniune și solidaritate prin sprijinirea concretă a oamenilor afectați sever de pandemia actuală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le mulțumește ierarhilor, preoţilor, diaconilor și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române care au răspuns îndemnului de a ajuta pe cei aflaţi în dificultate”, scrie sursa citată.

De asemenea, Patriarhia Română îi îndeamnă pe slujitorii sfintelor altare să continue acțiunile caritabile dedicate celor afectați de pandemie și să ofere în continuare ajutor la nivel de parohii și eparhii, în mod special persoanelor vârstnice și sărace, bolnave sau cu dizabilități, celor aflați temporar în izolare sau în carantină.

Preluat: https://infoprut.ro/61220-biserica-ortodoxa-romana-continua-actiunile-caritabile-pentru-cei-afectati-de-covid-19-la-ce-suma-se-ridica-sprijinul-oferit-pana-in-prezent.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: