Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, Beatrice Mahler, spune că în această perioadă s-a triplat cantitatea de oxigen consumată, față de valul trei al pandemiei, în timp ce medicii au ajuns martori la adevărate tragedii. Nu puține sunt cazurile în care familiile pierd mai mulți membri în doar câteva zile.
Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București spune că sunt mult mai multe cazuri severe de COVID în valul patru al pandemiei, pacienții au nevoie disperată de oxigen, iar spitalele trec printr-o situație dificilă.
„Suntem într-o situaţie extrem de dificilă în spitale, avem foarte mulţi pacienţi internaţi, dar nu acest lucru este poate cel mai important, ci faptul că formele pe care le prezintă și pacienţii din secţie sunt extrem de severe, pacienţi care necesită debit mare de oxigen şi nu ajunge de multe ori sau de cele mai multe ori la cei care au formă evolutivă. Prezenţa unui pat şi a unui concentrator de oxigen devin insuficiente pentru evoluţia din primele 24 de ore de la momentul internării”, a arătat medicul Beatrice Mahler, sâmbătă, la Digi24.
Spitale sub risc de incendii
Astfel, consumul de oxigen faţă de valul 3 al pandemiei s-a triplat, a menționat managerul. „Azi-dimineaţă, din 100 de pacienţi prezenţi în secţie doar doi aveau necesarul de oxigen sub 10 litri, ceilalţi aveau necesarul de oxigen foarte mare şi consumul de oxigen a crescut extrem de mult. Avem cantităţi uriaşe. Practic, faţă de valul 3, am triplat consumul de oxigen în acest moment”, a spus Beatrice Mahler.
Întrebată dacă îi este teamă pentru siguranța din spital, având în vedere incendiile care au fost în ultimele luni, Beatrice Mahler a spus că „riscul există cu siguranţă” și a explicat că s-a încercat implementarea tuturor măsurilor posibile, însă trebuie ținut cont că infrastructura este aceeaşi.