AUR se opune educației sexuale în școli fără acordul părinților și promovării ideologiei LBGTIQ+

Distribuie acest articol!


    AUR se opune educației sexuale în școli fără acordul părinților și promovării ideologiei LBGTIQ+, a reiterat deputatul AUR Ilie-Alin Coleșa, în contextul dezbaterilor referitoare la inițiativa de modificare a Legii nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

    Coleșa acuză USR că, prin modificarea acestei legi, „urmăresc promovarea educației sexuale agresive, cu accent pe ideologia LGBTIQ+, hiper-sexualizare timpurie, normalizarea homosexualității, formare a unei imense pepiniere de viitori homosexuali induși, de viitori consumatori de pornografie, de viitoare prostituate, în esență subminarea educației sănătoase, clasice, a familiei tradiționale”.

    Deputatul subliniază că actuala coaliție de guvernare dorește introducerea educației sexuale în școli, însă sunt împiedecați de opoziția unor oameni din propriile partide și, cel mai important de votanții pe care i-ar pierde. „La Grupul de Rugăciune din Parlament, acestă lege a fost discutată în repetate rânduri, având ocazia să observ poziția ingrată în care se află creștinii practicanți din celelalte partide parlamentare. În valorile și principiile clar asumate ne diferențiem, noi, AUR, de celelalte partide parlamentare. Doar prin ele putem găsi drumul corect. Actuala formă a legi, adoptată la începutul lui 2020 și care încă nu se aplică, prevede derularea sistematică în unitățile școlare, cel puțin o dată pe semestru, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sexuală pentru copii.

    Sintagma educație sexuală a fost introdusă de USR-Plus și scăpată din vedere de foști parlamentari pro-viață în 2020.În Comisia de Muncă, Familie și Protecție Socială a Senatului, toți membrii, cu excepția USR-Plus, au votat contra reexaminării legii și a amendamentelor care prevedeau folosirea sintagmei educație sexuală și aplicarea acesteia fără acordul părinților”, precizează Ilie-Alin Coleșa.

    Iată un scurt istoric al modificărilor aduse Legii nr.272/2004:

    • este eliminată sintagma „educație sexuală” din lege, înlocuind-o cu „educație sanitară”;
    • derularea acestor programe urma să se facă doar cu acordul scris al părinților- Klaus Johannis a atacat actul normativ la CCR, spunând că, prin modul în care a fost adoptat, precum și prin conținutul normativ, încalcă Constituția;
    • CCR a decis că legea este constituțională, însă în 4 noiembrie 2020 președintele a trimis-o în parlament pentru reexaminare.

    Amendamentele respinse ale USR privind această lege:

    • eliminarea articolului de lege care schimbă sintagma „educație sexuală” în „educație sanitară” și care condiționează participarea la aceste ore de acordul părinților;
    • introducerea orelor de educație sexuală din clasa a V-a;
    • predarea orelor de către cadre medicale;
    • posibilitatea ca părinții să-și retragă copiii de la aceste ore, la clasele V-VIII.


    Distribuie acest articol!