AUR: Guvernul Ciucă să soluționeze de urgență revendicările profesorilor!

AUR cere Guvernului Ciucă să vină cu soluții de urgență pentru a pune capăt nemulțumirilor profesorilor, potrivit unui comunicat de presă.

Cadrele didactice au tot dreptul de a protesta și de a nu mai accepta umilința la care sunt supuși de actualii guvernanți. Salariile pe care profesorii le primesc în România sunt de mizerie, ele fiind consecința deciziilor luate de politicienii care s-au perindat la putere în ultimii 33 de ani.

Solicitările pe care profesorii le-au exprimat în spațiul public sunt perfect legitime, iar Guvernul are obligația de a răspunde de urgență revendicărilor cadrelor didactice.

Cu cât se întârzie mai mult o decizie din partea coaliției de guvernare în cazul profesorilor, cu atât criza din învățământ se accentuează. Totul este la mâna liderilor coaliției de guvernare!

În acest moment, prin tergiversarea unei soluții Guvernul își bate joc de două categorii sociale din România. În primul rând, de profesori și de angajații din învățământ, care primesc salarii rușinoase pentru munca lor, iar în al doilea rând guvernanții își bat joc de elevi și părinții acestora.

AUR este alături de cadrele didactice și susține continuarea protestelor până la îndeplinirea cerințelor legitime ale acestora de către Guvern! Profesorii nu trebuie să se lase intimidați și îngenuncheați de actuala guvernare.

Guvernul PSD-PNL-UDMR trebuie să aprobe, de urgență, revendicările profesorilor, astfel încât să avem cadre didactice remunerate corect pentru valoare muncii lor, examenele de final de an să nu fie perturbate, iar copiii să se întoarcă la școală! Bani sunt! Ține doar de cuplul Ciolacu și Ciucă să vrea să le acorde profesorilor ceea ce au solicitat.

Educația nu trebuie să fie o prioritate doar la nivel declarativ, ci trebuie să fie redată demnitatea cadrelor didactice printr-o finanțare adecvată și o salarizare decentă.