Atenție, părinți! Un bebeluș a murit în mașină pentru că mama i-a fixat centura prea strâns

Un bebeluș a murit în mașină pentru că i s-a fixat centura prea strâns

În dimineața zilei de 26 mai 2021, Megan Ford, în vârstă de 35 de ani, și-a așezat fiul în scaunul auto al mașinii pentru a-l duce la bunica lui. După mai bine de 15 minute de condus, Megan a observat că fiul ei era foarte tăcut și nu se mai mișcă. Inițial, ea a crezut că micuțul a adormit. Odată ajunse la fața locului, serviciile de urgență au constatat că bebelușului îi curgea sânge din nas și din gură și că pielea lui se albăstrise. În ciuda manervrelor de resuscitare, micuțul a murit la spital.

bebelus in scaun auto

Ford a declarat autorităților că fiul ei – a cărui vârstă nu a fost dezvăluită – era „puțin agitat” când l-a urcat în mașină. Și pe bună dreptate. Conform anchetatorilor, această folosea un scaun auto neadaptat kilogramelor și înălțimii copilului! Mama acestuia a dezvăluit autorităților că îl așeza pe Kai în același scaun pe care l-a folosit când l-a adus acasă de la spital, după ce l-a născut. Numai că la vremea respectivă, bebelușul cântărea 2 kg, nu 3.7 kg, câte avea cu câteva zile înainte să moară.

Citește și: 3 criterii care te ajută să alegi cel mai bun scaun auto pentru cel mic

Documentele tribunalului obținute de presă americană au indicat că micuțul avea leziuni din cauza centurilor siguranță ale scaunului său auto care erau prea strânse. Autopsia copilului a constatat o vânătaie care corespunde locului unde cataramă a căzut pe abdomenul său, dar și cinci coaste rupte. Patologul legist Kent Harshbarger a declarat că nu crede că coastele rupte au fost provocate de resuscitarea cardio-respiratorie, dar a spus că nu poate exclude această ipoteză.

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: