Antonio Andrușceac (AUR), în Polonia: Avem exemple de bune practici pentru România, urmează să le implementăm

Deputatul AUR Antonio Andrușceac, alături de deputata Dumitrina Mitrea, a participat la cea de-a VII-a ediție a Congresului European al Guvernărilor Locale din Mikolajki, Polonia. Andrușceac a declarat în cadrul evenimentului că România trebuie să ia exemplu de bune practici de la state precum Polonia, care are o economie națională extrem de puternică.

Deputații AUR au fost singurii parlamentari care au reprezentat România la evenimentul care a adus în discuție guvernarea modernă în administrațiile locale, conlucrarea Guvernului cu Parlamentul, separarea puterilor în stat, responsabilitatea puterilor administrativ locale şi centrale, dar și rolul tinerilor şi al femeilor în politică şi în administrațiile locale.

Participarea noastră la Congresul European al Guvernărilor Locale are o importanță deosebită nu doar pentru AUR, dar și pentru politica din România. Suntem preocupați de găsirea unui echilibru între puterile statului – separația puterilor în stat nu trebuie să fie o vorbă goală. Dacă vrem să avem o administrație publică locală trebuie să facem legi în parlament care să poată fi transpuse în practică la nivelul administrațiilor locale și doar atunci putem vorbi de o guvernare locală viabilă când dăm posibilitatea ca pe legile pe care le facem noi autonomia locală să aibă, totuși, un cuvânt de spus (…) suntem pentru o Europă a Națiunilor și, da, sunt împotriva unei globalizări feroce care să nu țină cont de tradiție, de cultură, de religie. Sunt pentru a avea o direcție în Uniunea Europeană și a respecta ceea ce vine ca recomandare, dar sunt împotriva a ceea ce vine ca un dictat care vine să supralegifereze peste constituțiile țărilor membre ale UE”, a declarat deputatul AUR Antonio Andrușceac la Congresului European al Guvernărilor Locale din Mikolajki din Polonia.

În cadrul Congresului European al Guvernărilor Locale din Mikolajki, Polonia, au participat politicieni, antreprenori, reprezentanți ai administrațiilor publice locale, cât și invitați din statele europene. Evenimentul s-a desfășurat de-a lungul a 2 zile și a întrunit 148 de paneluri cu teme diverse.

Filmul prezenței delegației Alianței pentru Unirea Românilor la Congresul European dedicat guvernărilor locale din Mikolajki, Polonia, poate fi vizionat aici:

%d blogeri au apreciat: