Anchetă DNA: se cercetează 33 cauze penale privind achiziții dubioase în timpul pandemiei

DNA a început cercetarea penală în cazul a 33 de achiziții dubioase realizate în timpul pandemiei.

La acel moment Claudiu Cercel, specialistul contestat de opinia publică din România, afirma că achizițiile din acea perioadă ar trebui să nu fie cercetate de către procurori. Se pare însă că DNA nu stă în recomandările celor care sunt beneficiari de contracte publice.

Crin Bologa, noul conducător de la DNA, a afirmat că în dosarele în cauză sunt cercetate persoane cu funcții înalte în statul român.

Crin Bologa este nou șef de la DNA, venit după ce Laura Codruța Koveși a fost dată afară de către Tudorel Toader.

Crin Bologa a afirmat că se fac cercetări în privința achizițiilor realizate de către Unifarm, dar și a altor companii și persoane publice dar pentru moment nu se poate divulga numele acestora.

O altă firmă cercetată de către DNA este Romwine & Cofee SRL, devenită cunoscută publicului românesc după ce a primit un contract cu încredințare directă pentru vânzarea de măști sanitare la suprapreț. De asemenea compania era una ce nu avea ca obiect de activitate vânzarea de materiale din domeniul medical și a fost folosită ca și paravan de către o companie mai mare.

Șeful de la DNA a afirmat că: „reafirm hotărârea procurorilor de a-şi face datoria prevăzută de lege şi nu datoria indicată de persoanele publice. Nouă ni se par mult mai grave infracţiunile săvârşite în contextul pandemiei, decât în context normal. Infracţiunile de corupţie sunt grave indiferent când s-au săvârşit, dar acum sunt cu atât mai grave cu cât pun în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor. Vă pot confirma că am auzit aceste declaraţii, dar noi ne ghidăm după prevederile legale şi ne vom face datoria indiferent despre cine este vorba”.

Crin Bologa a afirmat că în starea de urgență agenții DNA și-au continuat activitatea existând chiar și acțiuni de flagrant.

Pronunțându-se asupra cercetării realizate de procurotii DNA Raed Arafat a declarat că poate nu era momentul să se facă acum acest lucru și că România are trebui să se preocupe de un eventual val doi al pandemiei.

%d blogeri au apreciat: