Ambasada Ucrainei a lansat o petiție pentru redenumirea străzii pe care se află Ambasada Rusiei din București în „Șoseaua Ucraina”

Amabasada Ucrainei din București a lansat o petiție pentru redenumirea unei porțiuni a Şoselei Kiseleff, unde se află Ambasada Rusiei, în „Şoseaua Ucraina”. Inițiative similare au loc în mai multe capitale ale lumii, în vreme ce unele țări au redenumit deja străzile respective.

Ambasada Ucrainei în România, împreună cu Uniunea Ucrainenilor din România s-au adresat primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, cu rugămintea de a se alătura altor capitale din Europa și America și de a examina posibilitatea redenumirii unei părți a Șoselei Pavel D. Kiseleff, pe care se află Ambasada federației ruse în România, în „Șoseaua Ucraina”, potrivit unui comunicat al Ambasadei Ucrainei.

În paralel, a fost lansată și o petiție în sprijinul acestei inițiative, care poate fi semnată AICI.

„Campania Strada Ucrainei este adresată către întreaga lume să facă Ucraina o parte a capitalelor sale. Organizatorii acestei campanii văd această inițiativă ca o modalitate foarte puternică de a răspunde încercărilor Rusiei și ale lui Vladimir Putin de a anula de distruge Ucraina și cultura ucraineană”, se mai arată în comunicat.

Alte țări au redenumit deja străzile

Inițiative similare au loc în mai multe capitale ale lumii.

De exemplu, Albania a redenumit o parte a străzii pe care se află Ambasada Rusiei în „Strada Ucrainei Libere”, Lituania a redenumit strada respectivă în „Strada Eroilor Ucraineni”, Letonia a redenumit strada în „Strada Ucrainei Independente” și Norvegia a redenumit piața din fața Ambasadei rusiei în „Piața Ucrainei”, anunță ambasada de la București.

Săptămâna trecută, Toronto (Canada) s-a alăturat partenerilor europeni prin instalarea semnelor „Ucraina Liberă” de-a lungul fațadei Consulatului Rusiei de pe St. Clair Avenue. Această zonă va fi numită acum „Piața Ucrainei Libere” cu titlu onorific. 

Între timp, locuitorii din Atena, Washington și Lisabona la fel s-au adresat consiliilor locale cu ideea de redenumire a străzilor,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: