Amal Clooney condamnă crimele război comise de Rusia. „Ucraina este, astăzi, un abator. Chiar în inima Europei”

Avocata pentru drepturile omului Amal Clooney a îndemnat miercuri țările de la Națiunile Unite să se concentreze pe justiția internațională pentru crimele de război din Ucraina, astfel încât „dovezile să nu rămână în depozit”. Soția cunoscutului actor George Clooney a spus că ONU nu trebuie să procedeze așa cum a procedat în cazul victimelor Statului Islamic din Irak și Siria, notează Reuters.

„Ucraina este, astăzi, un abator. Chiar în inima Europei”, a spus Clooney la o reuniune informală a Consiliului de Securitate al ONU privind responsabilitatea în Ucraina, organizată de Franța și Albania.

Amal Clooney a reamintit în intervenția sa de un vot din 2017 al Consiliului de Securitate al ONU privind crearea unei echipe a Națiunilor Unite pentru a colecta, păstra și stoca dovezi ale posibilelor crime internaționale comise de Statul Islamic în Irak și Siria.

„Copiii mei au acum aproape 5 ani și, până acum, majoritatea dovezilor colectate de ONU sunt în depozit, pentru că nu există o instanță internațională care să judece acțiunile ISIS”, a spus avocata pentru drepturile omului, citată de The Guardian. 

„Iată-ne, confruntați cu dovezi ale agresiunii, ale crimelor de război, ale crimelor împotriva umanității și dovezi tot mai mari ale genocidului”, a spus Amal Clooney la reuniune informală a Consiliului de Securitate al ONU.

„Cum am ajuns aici? Cred că am ajuns aici ignorând justiția atât de mult timp. De prea mult timp, am urmărit cum autorii abuzurilor în masă ale drepturilor omului au ucis, torturat și violat fără consecințe”, a continuat avocata pentru drepturile omului, citând atrocitățile din Yemen și Myanmar drept exemple.

Întâlnirea sa concentrat asupra modului în care Rusia va fi considerată responsabilă pentru acțiunile sale în Ucraina, deoarece soldații au fost acuzați de uciderea civililor,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: