Acuzat că s-a drogat în direct, solistul trupei care a câștigat Eurovision a primit rezultat negativ la testul antidrog

La doar câteva ore după ce au aflat că au câştigat Eurovision 2021, membrii grupului italian Måneskin au devenit subeictul unui scandal. Vocalistul trupei a fost acuzat că s-a drogat în timpul concursului, după ce a fost surprins de o cameră de filmat cu capul aplecat înspre o masă. După ce a negat în cadrul unei conferinţe de presă, tânărul şi-a făcut şi un test, care a ieşit negativ.

„Grupul a respins ferm acuzaţiile de consum de droguri, iar cântăreţul în cauză (Damiano David) se va supune în mod voluntar testării la întoarcerea în ţară”, a transmis Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) într-un comunicat, potrivit G4media.ro.

Aceeaşi EBU a transmis la câteva ore şi rezultatul testului, care a ieşit negativ. „Nu a avut loc niciun consum de droguri şi considerăm că cazul este închis”.

În timpul finalei, când concurenţii aşteptau rezultatul în „Camera verde” un loc special amenajat pentru ei, cu canapele şi o măsuţă pentru fiecare delegaţie, camerele de televiziune l-au surprins pe Damiano David aplecat peste o măsuţă şi făcând un gest specific prizării de cocaină, fără să se vadă însă pe micul ecran dacă era sau nu vreo substanţă pe masă. Secvenţa a devenit virală pe reţelele de socializare și a generat un val de critici la adresa trupei. 

După concurs, în conferinţa de presă, artistul a spus că nu consumă droguri, şi a explicat că s-a aplecat pentru că chitaristul tocmai spărsese un pahar.

Måneskin a avut o victorie impresionantă cu piesa „Zitti e buoni”, aceasta fiind generată de votul publicului, în urma căruia au totalizat 524 de puncte. 

Cei patru tineri au fost colegi în liceu şi au format trupa în 2016, la Roma. După doar un an,

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: