Dumitrina Mitrea: AUR este singurul partid care se opune directivelor aberante venite de la Bruxelles

Dumitrina Mitrea a arătat că AUR este singurul partid care se opune directivelor aberante venite de la Bruxelles, în contextul în care deputații Alianței pentru Unirea Românilor din cadrul Comisiei de afaceri europene au luat atitudine de fiecare dată când a fost nevoie pentru a proteja interesele țării. Un astfel de exemplu este proiectul Green Deal, printre ale cărui măsuri se află și interzicerea mașinilor cu combustie. Iată că președintele PPE Manfred Weber, unul dintre susținătorii acestui proiect, s-a răzgândit și acum susține că această măsură este una aberantă și că trebuie scoasă din proiect, a declarat deputata.

Ea a precizat că întotdeauna s-a opus aberațiilor venite de la Bruxelles:

„În Comisia de afaceri europene din Parlamentul României, unde sunt vicepreședinte, împreună cu deputatul AUR Ciprian-Titi Stoica, luăm în permanență atitudine împotriva comunicărilor venite de la Bruxelles, comunicări uneori aberante și fără sens care nu fac decât rău statelor membre ale Uniunii Europene, implicit României. De multe ori, colegii de la PSD și PNL ne iau în derâdere spunând că nu te poți opune instituțiilor europene.

Și iată că, președintele PPE Manfred Weber, (practic unul din cei care au votat împreună cu partidul pe care îl reprezintă dar și cu cu Socialiștii europeni și cei de la Renew, interzicerea mașinilor cu combustie în aberantul proiect Green Deal, și au acuzat conservatorii europeni că vor să distrugă Planeta), vine acum și spune că, această măsură este una aberantă și că trebuie scoasă din proiect”, a explicat Dumitrina Mitrea.

Deputata a amintit că AUR a votat împotrivă sau abținere la multe puncte ale proiectului Green Deal cu riscul de a fi considerați anti-europeni: am preferat sa nu facem rău țării cu votul nostru, a subliniat aceasta.

În încheiere Dumitrina Mitrea și-a exprimat totuși dezamăgirea referitoare la faptul că românii au trimis la Bruxelles doar 6 conservatori care să apere țara de aberațiile Comisiei Europene și 19+2 trădători români din coaliția toxică PSD+PNL+UDMR.

Liderul PPE, Manfred Weber, a declarat că „Green Deal” va fi reevaluat după victoria dreptei în Europa. Despre interzicerea mașinilor cu combustie, Weber a declarat că această măsură a fost o greșeală și că va fi anulată.