SONDAJ. PNL și USR în pragul unor catastrofe. Ciucă fără șanse la prezidențiale

SONDAJ. PNL și USR sunt în pragul unor catastrofe. Ciucă fără șanse la prezidențiale.

La întrebarea pe care din liderii de partide politice l-ați prefera ca și președinte aproape 43% nu ar alege nici unul din președinții actualelor partide parlamentare sau nu s-ar prezenta la vot. Din cei care s-ar prezenta la vot: 32% ar pune ștampila pe Marcel Ciolacu, 33% ar opta pentru George Simion, 23% consideră că Nicolae Ciucă este potrivit în funcția de președinte. Interesant este că 8% dintre respondenți ar considera că Kelemen Hunor ar fi potrivit în timp ce doar 4% îl văd pe Cătălin Drulă ca un posibil președinte pentru România. Facem precizarea că nu a fost cuprinsă în chestionar nici o altă persoană publică din România, numai președinții partidelor parlamentare actuale.

Sondajul a fost realizat de către 4media.info . S-au colectat fizic 400 de chestionare, deci nu vorbim despre un sondaj online sau despre un sondaj telefonic. Persoanele provin din toate regiunile României.

În cazul partidelor parlamentare PSD este de departe cel mai puternic partid din România cu un scor posibil de 41% din opțiunile de vot exprimate. Al doilea partid din România este AUR cu 29% din opțiunile de vot. PNL se află abia pe locul 3 cu 18% din numărul de voturi potențial obținute. USR a căzut puternic în ochii românilor, doar 7% dintre români ar alege acest partid politic în timp ce 5% ar alege UDMR. Facem precizarea că aici sunt incluse doar partidele parlamentare. Este de menționat faptul că 46% dintre cei chestionați nu merg la vot.