Armata rusă continuă să bombardeze orașele pașnice ale Ucrainei de mai bine de patru săptămâni. Ruşii au atacat cu rachete Liovul, au preluat controlul asupra oraşului Slavutici, unde locuieşte personalul Centralei Nucleare avariate de la Cernobîl, şi au bombardat suburbiile din vestul și estul capitalei Kiev. Preşedintele american s-a întâlnit cu omologul său polonez, oficiali ucraineni, dar și refugiați, la Varşovia. Joe Biden l-a numit „măcelar” pe Vladimir Putin. Kremlinul a evocat din nou ideea utilizării armelor nucleare în războiul cu Ucraina. Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de securitate al țării, a spus că Moscova ar putea lovi împotriva unui inamic care folosește doar arme convenționale, în timp ce Șoigu, ministrul Apărării a susținut că „pregătirea” nucleară este o prioritate. Invazia rusă a ucis până acum 136 de copii, în timp ce alţi 199 au fost răniţi, a anunţat Parchetul General al Ucrainei.
Live Textul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI.
Kievul spune că rușii au deportat 40.000 de ucraineni „într-o direcție necunoscută”
ACTUALIZARE 09.53 Viceprim-ministrul Ucrainei Iryna Vereșciuk a declarat că Rusia a dus cu forța 40.000 de ucraineni „într-o direcție necunoscută” prin „așa-zisele coridoare umanitare”.
Această deportare de persoane nu a fost coordonată cu autoritățile ucrainene, afirmă Vereshchuk, potrivit Nexta TV.
Republica separatistă Osetia de Sud trimite soldaţi în Ucraina pentru a sprijini armata rusă
ACTUALIZARE 09.47 Osetia de Sud, republică separatistă din Georgia, a anunţat sâmbătă că a trimis soldaţi în Ucraina pentru „a ajuta la apărarea Rusiei”, după mai bine de patru săptămâni de la începutul invaziei ruse.
„Băieţii noştri îşi vor îndeplini cu mândrie datoria militară”, a declarat pe Telegram liderul acestei republici autoproclamate, Anatoli Bibliov. El a afirmat că soldaţii „înţeleg perfect că ei se duc să apere Rusia,