Marius Lulea: ALRO Slatina va fi închisă! Mă interesează românii care își pierd locurile de muncă și nu au ce pune pe masă la copii – 60m.ro

Distribuie acest articol!

Companiile din industria chimică și din industria metalurgică se pregătesc de închidere. Sute de mii de români vor fi afectați de colapsul din zona economică. România nu mai are voie să producă. Soluții există și sunt simple: scădem costurile sociale și costurile de import(deficitul de balanță comercială) și oferim resurse la prețuri potrivite, așa cum fac și alte state, afirmă vicepreședintele AUR.

Guvernul Ciucă nu vrea să dea companiilor românești gaz și energie electrică românească ieftină

„Statul este principalul producător din energie. La el sunt banii din creșterile de prețuri, inclusiv taxe mai multe. Să dăm acei bani înapoi românilor, nu să îi fure politicienii. Mulți români sunt duși în eroare și se lasă falsa impresia că principalii beneficiari ai creșterilor de preț sunt intermediarii. Și ei sunt, căci prețuri mai mari înseamnă un profit mai mare, însă producătorii sunt principalii beneficiari și statul român prin TVA-ul colectat mai mare. Dar 80% din producători sunt la ministerul Energiei, nu sunt privați.

Așa că banii care au ajuns acolo trebuie întorși în susținerea economiei naționale.Trecem să ajutăm companiile să treacă peste această speculă din energie. Nu vorbim de o susținere pe termen limitat ci pe o perioadă de aproximativ 12 luni. În ciuda obligațiilor prost înțelese sau semnate, se poate declara stare de urgență în sectorul energetic și se pot lua măsuri dincolo de limitele actuale. Nu mă interesează acționarii acestor companii, mă interesează românii care își pierd locurile de muncă și nu au ce pune pe masă la copii. Mă interesează că dacă nu mai producem local aluminiu și produse din aluminiu va trebui să le importăm și nu avem valută pentru acest lucru. Oare de cât grâu este nevoie la export ca să importăm produsele din industria metalurgică?

Dacă închidem aceste companii ele nu se vor mai deschide, știm rețeta: vor fi furate, duse la fier vechi. Cineva abia așteaptă să mai creștem deficitul comercial cu vreo 3 miliarde de euro, căci acolo vom ajunge. De costurile acestui deficit nu discută nimeni căci politicienii actuali nu înțeleg despre ce e vorba. De unde vom lua valuta: din credite sau din exporturile din alte zone, dar exporturile devin mici. Avem energie ieftină, avem gaze ieftine, dar nu le valorificăm pentru a realiza produse finite, adică să înglobăm cât mai multe etape economice, se preferă vânzarea acestor resurse în forma lor brută. Închidem aceste companii, ducem energia și gazul afară și alții să le folosească să producă aluminiu sau îngrășăminte și apoi ne vând nouă scump. Practic alții vor da valoare adăugată energiei și gazului românesc.”, a declarat Marius Lulea.

Ministrul care a distrus Complexul Energetic Hunedoara și a căpușat Complexul Energetic Oltenia, Virgil Popesu, le promite ajutor salariaților de la ALRO Slatina. Oamenii nu mai au încredere în Guvern și lacheii președintelui Klaus Iohannis.

„Alro Slatina va avea parte de sprijinul meu! Astăzi am avut o întâlnire cu liderii sindicatului Liber Alro, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului și Sindicatul Alroproduct pentru a le transmite că îi voi sprijini să reia producția. Totodată, alături de colegii din Guvern la sfârșitul anului am modificat cadrul legislativ cu privire la posibilitatea incheierii contractele Bilaterală bursiere și extrabursiere. Mai mult chiar, companiile producătoare de stat au obligația ca minim 40% din producție să o vândă în afara piețelor PZU, ID și echilibrare astfel încât va fi energie disponibilă pentru consumatorii industriali. În plus, vom asigura o predictibilitate a prețului pe termen lung. Nu lăsăm pe nimeni în urmă.”, a declarat Virgil Popescu.

La postarea ministrului Virgil Popescu a comentat și liderul de sindicat de la ALRO, Ion Ioan, care devoalează o serie de scheme criminale pe care conducerea din Rusia le utilizează pentru a distruge compania și fenta statul român de la plata taxelor. De asemenea, Sindicatele nu au încredere în promisiunile ministrului Virgil Popescu și cer sprijinul AUR.

Ce i-a transmis liderul de Sindicat de la ALRO ministrului Popescu

„Domnule Virgil Popescu.

Mă numesc Ioan Ion, sunt Președintele Sindicatului Solidaritatea Alro și NOI, nu ne vindem țara Bolșevicilor, motiv pentru care nu am participat la acest protest, comandat de Conducerea Alro.

Nu doresc decât să verificați câteva informații si să dați timpul înapoi .

Mai întâi, verificați dacă Alro a vândut vreodata Aluminiu Electrolitic, care este cotat la Bursă și la care face referire.

Verificati și vă veți convinge că Alro vinde Produse din Aluminiu cu valoare adăugată mare, cu preț de aproximativ de 3 ori mai mare decât prețul Bursei.

Verificați dacă Alro își ascunde și sifonează profitul, prin importarea propriei Bauxite din zăcământul ce îl deține în Siera Leone, la prețuri mai mari decât cel care îl are Bauxita pe bursă.

Verificați dacă Alro își disipează și externalizează profitul, prin nenumărate firme căpușe, Rivegate și Vinetco, ce au sedii, la Amsterdam, Londra, București și Slatina, create de acționarul de la Moscova.

Dați timpul înapoi și VERIFICATI, dacă Alro a mai avut contracte bilaterale cu Hidroelectrica, prin care SIFONA profitul acesteia, iar Hidroelectrica, ajunsese să cumpere Energie scumpă din piața liberă, să o pună la dispoziția Alro ieftin, conform contractului și dacă Alro, revindea surplusul de Energie electrică pe OPCOM, la prețul mare al PZU.

Dacă doriți să rezolvați problema energiei electrice scumpe, rezolvați această problema pentru tot poporul.

Dacă Alro va lua ce-a mai ieftină energie din piață, Poporul, va avea un mixt de energie din energia scumpă rămasă în piață și va plăti un preț foarte mare pe MW/h, ceea ce nu este corect.

În caz contrar, mă văd nevoit, că în cazul în care nu țineți cont de aceste informații, nu le verificați, și dați din nou dreptul Alro să SIFONEZE PROFITUL HIDROELECTRICA, voi sesiza organele competente și voi cere pedepsirea celor vinovați.

Cer conducerii centrale AUR să semneze alături de Sindicatul Solidaritatea Alro o petiție, în care sa cerem o întrevedere cu Ministrul Energiei săptămâna viitoare, pentru soluționarea corectă a acestei probleme a Energiei Electrice, dar și a gazelor naturale și a carburanților, în interesul poporului român.”, a declarat liderul de sindicat Ion Ioan.


Distribuie acest articol!