În judeţul Mehedinţi, serviciile de furnizare a apei potabile se vor scumpi cu aproape 35% – 60m.ro

Distribuie acest articol!

De anul viitor, serviciile de furnizare a apei potabile se vor scumpi în județul Mehedinți cu aproape 35%. Astfel, după majorarea tarifelor la energie termică, electrică și gaze, populația din județ va trebui să mai suporte o scumpire pentru serviciul de canalizare.

Facturile mai mari la apă, după curent, gaze și energie termică vor fi o povară pentru populație.

– Foarte greu, că toate se scumpesc, toate preţurile cresc, bani puţini… Foarte greu o să fie!

– Cum să primim vestea asta? Destul de prost. E groaznic. De-abia ne ducem zilele de azi pe mâine!

Dumitru Mareş, administrator de asociaţie: Tăvălugul ăsta al scumpirilor care a venit este groaznic pentru populaţie. Nu am primit adresa încă, dar vreau să vă spun aşa: în luna noiembrie, o familie de patru persoane plătea apa rece şi canalul la 136 de lei. După scumpiri, are de plătit 186 de lei. O creştere de 51 de lei la patru persoane. O altă familie de cinci persoane plătea 188 de lei în luna noiembrie şi acum plăteşte 263 de lei.

Reprezentanţii societății spun că majorarea nu putea fi evitată din cauza unor tarife deja asumate în cadrul unui proiect european.

Oliver Gândacu, directorul Secom: Majorările sunt de la 4,73 lei la 6,18 lei pentru apă potabilă și de la 2,62 lei la 3,73 lei pentru serviciul de canalizare. Vreau să menționez că aceste majorări cuprind atât majorările care ar fi trebuit să fie aplicate pentru anul 2021, cât și cele prevăzute pentru anul 2022.

Mai mare cu 35% în pandemie, datoria de 5,1 milioane de lei a consumatorilor către furnizorul de apă ar putea crește în condițiile noilor tarife.


Distribuie acest articol!