Norvegia dă asigurări că rablele F-16, vechi de 40 de ani, sunt ”ca noi” – 60m.ro

Distribuie acest articol!

Avioanele F-16 pe care România le va cumpăra din Norvegia „sunt ca noi”, susține firma care s-a ocupat de mentenanța lor. Rablele norvegienilor erau bune de trimis la casat însă cineva a găsit România drept groapă de gunoi pentru avioanele lor F16. O aeronavă F-16 bună de trimis la muzeu, precum cele norvegiene, nu valorează mai mult de 2.000 de dolari. România va plăti 454 de milioane de euro pentru 32 de piese de muzeu.

Președintele Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS), Atle Wollo, precizează că avioanele F-16 pe care România le va cumpăra din Norvegia sunt într-o stare excelentă: „Este cunoscut în comunitatea F-16 faptul că Norvegia este printre țările care și-a întreținut cel mai bine avioanele, de aceea ele sunt ca și noi. Toate inspecțiile, toate programele de întreținere și modernizare au fost executate la timp, conform calendarului cerut și cu respectarea celor mai înalte standarde. Astfel, calitatea avioanelor este foarte bună”.

Compania norvegiană arată că avioanele F-16 au trecut prin toate programele de upgrade disponibile și că fiecare aparat de zbor în parte a fost verificat tehnic la fiecare 300 de ore de zbor. Programele de update au variat de la înlocuirea componentelor, pentru a crește durata de viață, până la instalarea de noi echipamente electronice sau software și implementarea unor programe care să prelungească durata de viață a componentelor structurale.


Distribuie acest articol!