Raisa Enachi solicită ministrului Sănătății explicații privind vaccinarea anti-Covid a copiilor de 5-11 ani – 60m.ro

Distribuie acest articol!

În urma analizării datelor științifice, Agenția Europeană pentru  Medicamente (EMA) recomandă administrarea vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani, se arată într-un comunicat al Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) din 25 noiembrie.

Mai mult decât atât, potrivit informațiilor, Uniunea Europeană va dispune de vaccinuri anti-Covid adaptate pentru copii, produse de Pfizer – BioNTech, începând din 13 decembrie.

Raisa Enache, deputat din partea Alianței pentru Unirea Românilor, solicită Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, un punct de vedere referitor la această problemă. Ea subliniază că autoritățile tind să acorde în continuare întâietate vaccinurilor anti-Covid-19 în defavoarea altor metode alternative.

Deputata AUR îi mai roagă pe ministrul Rafila să îi comunice dacă deține informații referitoare la calitatea datelor furnizate de laboratoare despre la acest vaccin și să precizeze care sunt efectele secundare ale vaccinului „Comirnaty” pentru copii.

„Părinții trebuie să fie informați cu privire la siguranța administrării acestui vaccin, de eficacitatea acestuia și mai ales de riscurile ce pot apărea. Mă refer aici la un efect secundar grav, și anume la riscul de miocardită, o inflamație a mușchiului cardiac. Nu putem pune în pericol sănătatea copiilor noștri”, a declarat Raisa Enachi.


Distribuie acest articol!