Adrian Axinia: Există fonduri europene pe care România întârzie să le acceseze, iar românii mor arși în spitale – 60m.ro

Distribuie acest articol!

Deputatul AUR, Adrian Axinia consideră că se impun măsuri urgente pentru evitarea incendiilor din spitale, având în vedere faptul că în mai puțin de un an, au avut loc 11 incendii în spitalele din România în urma cărora și-au pierdut viața 25 de români. Este vorba de incendiul de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Ploiești, de cel de la Secția ATI a Spitalului de Boli infecțioase din Constanța, de incendiul care a avut loc la Spitalul Județean Constanța, de cel de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Slatina, de incendiul de la Institutul „Marius Nasta”, de cel de la Institutul „Matei Balș”, de la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, de la Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi și de incendiul de la secția ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Acesta subliniază faptul că incendiile au izbucnit doar în spitalele din sistemul medical public, statul român construind în ultimii 30 de ani doar un spital, respectiv Spitalul Orășenesc Mioveni. De asemenea, în cadrul Ministerului Sănătățîi nu există o echipă de specialiști, care să coordoneze proiectele de investiții de infrastructură din domeniul sănătății, care să fie capabili să construiască spitale, toate cele peste 400 de spitale din România din sistemul medical public fiind mai vechi de 40 de ani.

În acest sens, deputatul AUR face un apel către președintele Klaus Iohannis care are obligația constituțională și morală de a cere noului Guvern PNL-PSD să construiască spitale noi, o infrastructură sanitară adaptată epocii în care trăim, unde românii să fie tratați în siguranță. În același timp, până la edificarea noilor unități sanitare, se impune analiza și reabilitarea instalațiilor electrice,de alimentare cu apă,de încălzire și a circuitelor de gaze pentru spitalele și ambulatoriile de specialitate din România astfel încât să evităm pierderile de vieți omenești cauzate de incendii. Pentru rezolvarea acestor probleme, există fonduri europene pe care România întârzie să le acceseze, dar și fonduri guvernamentale ce pot fi folosite pentru o cauză bună, corectă, în loc să fie risipite pentru a umple buzunarele celor care conduc România.

„Românii nu îi vor uita niciodată pe prietenii lor, vecinii lor, membrii familiilor lor, care au mers cu încredere la spital pentru a se trata de o viroză și nu s-au mai întors acasă, sfârșind carbonizați. Faceți ceva pentru că asemenea tragedii să nu se mai întâmple! AUR este alături de români și vă cere să schimbați urgent această stare de lucruri!”, mai declară Adrian Axinia.


Distribuie acest articol!