Ilie Coleșa, deputat AUR, a declarat în cadrul emisiunii Clujul Politic, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este un experiment politic, contestând împrumutul care a fost lansat fără consultarea tuturor forțelor politice și a societății. În cadrul aceleiași emisiuni, deputatul AUR a criticat dur vaccinarea, care a fost impusă ca unica soluție, declarând că certificatul verde este poliție politică.
„Guvernul a fost obligat, în mod formal să prezinte acest plan în Parlament, însă el depindea, în mod obligatoriu de mărirea contribuției României la bugetul Uniunii Europene. Mi se pare grav ca un împrumut să fie condiționat de criterii politice. PNRR-ul reprezintă, în esență, un împrumut condiționat de criterii politice, care înseamnă în mare măsură o așa-zisă energie verde și care, de foarte multe ori, nu este economică și presupune niște costuri sociale extrem de mari. AUR nu-și permite să facă experimente pe zeci de miliarde când țara este îndatorată. Eu aș face doar o investiție într-o tehnologie, într-un sector profitabil sau cel puțin social’’, a declarat deputatul AUR Ilie Coleșa.
Alianța pentru Unirea Românilor a fost singurul partid care a refuzat să participe la adoptarea Deciziei privind resursele interne ale UE, de care depinde realizarea PNRR. Totodată, Coleșa a adus în discuție și criza sanitară cu care se confruntă românii și urmările obligativității vaccinului, implicit a certificatului verde.
„Încrederea oamenilor în sistemul medical a scăzut extrem de mult. Nu există un deserviciu mai mare făcut vaccinării decât obligativitatea lui. În momentul în care ni se condiționează dreptul la muncă, sunt dat afară, la educație, să merg la cumpărături, înseamnă că sunt scos din societate”, a punctat Coleșa.
Deputatul AUR de Cluj a mai vorbit și despre moțiunea de cenzură AUR – USR împotriva Guvernului Cîțu, care nu a trecut.
„Am semnat o moțiune alături de USR, pe care partidele PSD și PNL au blocat-o, nedemocratic și neconstituțional, pur și simplu am avut încă o dovadă că atunci când aceste două partide nu sunt în față și când nu le convine ceva, n-au nicio problemă de conștiință de a călca în picioare Constituția și orice regulament, iar apoi am votat moțiunea de cenzură depusă de PSD. Motivele pentru care noi am semnat moțiunea alături de USR și am votat-o pe cea alături de PSD, nu se suprapun. Noi am avut motivele noastre clar definite, le-au avut și dânșii pe ale lor, iar pe viitor noi putem colabora cu dânșii atâta timp cât obiectul colaborării va fi corect”, a mai precizat deputatul clujean.
Emisiunea Clujul Politic poate fi urmărită mai jos: