ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!
Florin Căluș este tânărul student care a câștigat până acum două procese împotriva măsurilor excesive luate sub pretextul combaterii „pandemiei de coronavirus”.
Unul prin care a obținut anularea în mod definitiv a articolului 2 din Hotărârea CNSU nr. 47/2020, conform căruia „organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități”.
În al doilea proces, s-a anulat, în primă instanță, Hotărârea abuzivă a Senatului Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava care condiționează cazarea în căminele studențești de testare, vindecare sau vaccinare Covid.
Datorită lui, un tânăr de 23 de ani – și nu a altcuiva – anul acesta pelerinii vor putea merge la moaștele Sfintei Parascheva fără să mai fie hăituiți de la jandarmii lui Cîțu.
Cum de a câștigat în instanță un tânăr student lipsit de posibilități respectarea unor drepturi cetățenești a căror încălcare mulți alți cetățeni au acceptat-o tacit sau n-au contestat-o judiciar?
Povestea lui este prezentat pe scurt de avocata Elena Radu, așa cum i-a relatat-o chiar eroul nostru, Florin Căluș:
”De la vârsta de 3 ani am fost crescut în sistemul de protecție până la vârsta de 26 ani. Am fost dat in plasament rezidențial pentru ca părinții mei au solicitat măsură de plasament rezidențial, pentru că aceștia nu îndeplinea condițiile morale și materiale pentru a putea crește în sânul familiei.
Sunt in anul 3 la Facultatea de Istorie și Geografie, specializarea asistență socială din cadrul Universității ,,Ștefan cel Mare” din Suceava.
Am 26 de ani, am stat întotdeauna în cămin pentru că plătesc si nu aveam locuință unde sa stau.
Dacă nu am banii sa plătesc căminul, mă aruncă în stradă.”
Opinia avocatei Elena Radu
Tot aud unii că vorbesc de moralitate.
Deci, un cetățean crescut în sistemul de protecție socială de la vârsta de 3 ani, a reușit să ajungă la facultate, fiind student în anul 3.
Ce specializare face? Asistență socială.
Ce suport are din partea cuiva? Niciunul. Până acum a trăit în plasament rezidențial și în căminul studențesc.
Nu are bani să plătească căminul, e dat afară.
Are dreptul să aleagă să nu se vaccineze? Are, că toți ni se trâmbițează că este facultativă vaccinarea.
Așa că ce s-au gândit cei din Senatul Universității Ștefan cel Mare din Suceava?
Vrei în cămin? Vaccinează-te sau plătește teste ca să dovedești că nu ești infectat.
La noi acum nu mai contează că e o boală cu simptome Covid-19 (că așa scrie în metodologia INSP la caz suspect sau probabil dacă ai simptome – criterii clinice),