[VIDEO] PNL și mafia imobiliară din Ilfov. Bragadiru a devenit o junglă imobiliară cu aprobarea administrației locale

Distribuie acest articol!


    În ultimii 15 ani, localitățile din vecinătatea Capitalei au devenit adevărate jungle imobiliare, ca urmare a înțelegerilor dintre administrațiile locale și rechinii imobiliari. Primăriile şi autoritățile județului Ilfov au autorizat sute de proiecte imobiliare în localităţi precum Tunari, Bragadiru sau Popeşti Leordeni, fără să amenajeze drumuri şi utilităţi publice, scrie PS News.

    Pe 20 ianuarie, Vasile Cimpoeru (foto), de 15 ani primar în Bragadiru, oraș situat la ieșirea din București, după prelungirea Ghencea, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Cimpoeru a fost implicat în autorizarea ilegală a mai multor afaceri imobiliare prin acordarea de certificate de urbanism false. În mandatele lui Cimpoeru, Bragadiru a devenit o junglă imobiliară: blocurile de 8, 9 și 10 etaje au fost avizate la limita legii în zone de case sau pe vechile terenuri agricole ale localității, fără ca primăria să tragă utilități sau să-i oblige pe dezvoltatori să urbanizeze noile cartiere construite. Când plouă abundent, orașul Bragadiru devine o veritabilă mlaștină. Imaginile cu inundațiile din așa-zisul Cartier Latin din Bragadiru fac în fiecare an înconjurul televiziunilor.

    Începând cu anul 2006, primarul Cimpoeru a protejat dezvoltarea imobiliară haotica a Cartierului Latin prin acordarea unor PUZ (planuri urbanistice zonale) din care lipseau drumurile, canalizarea, spațiile verzi sau accesul dinspre București spre miile de apartamente construite. În toti acești ani, primarul Cimpoeru, fost membru PD-L devenit liberal, a dezvoltat o relație de tovărășie tocmai cu principalul investitor al “Cartierului Latin”, controversatul afacerist Gabriel Lupulescu, fost consilier local PD-L în sectorul 6 din București.

    Cartierul Latin construit în haosul imobiliar de la Bragadiru

    Întâmplător sau nu, după încarcerarea primarului Cimpoeru de acum câteva luni, tovarășul său Lupulescu vrea să ajungă tocmai el primarul orașului Bragadiru. Gabriel Lupulescu candidează la alegerile pentru primar din partea PNL, având sprijinul rețelei politice construite de primarul penal în 15 ani de mandat. Este evident că Cimpoeru, dar și Lupulescu (foto jos), nu vor ca altcineva să pună mâna pe arhiva primăriei Bragadiru și să răscolească afacerile imobiliare parafate de cei doi. În cazul în care Lupulescu ar ajunge primar la Bragadiru, acesta ar intra într-un conflict de interese direct, afacerile sale imobiliare depinzând tocmai de semnătura sa de primar.

    Liberalul „Beton” vrea spații verzi după ce a betonat jumătate din Bragadiru

    Porecla lui Lupulescu în lumea constructorilor este “Beton”, iar numele său a ieșit la lumină în anii crizei financiare din anul 2009, atunci când a cumpărat cu jumătate de milion de euro, bani cash, o mașină de lux Maybach 57S făcută la comandă. Lupulescu a devenit multimilionar în euro din afacerile imobiliare făcute la limita legii în Bragadiru în timpul mandatelor penalului primar Cimpoeru. Trecutul său este spectaculos: Gabriel Lupulescu a terminat liceul la vârsta de 24 de ani, la Colegiul de Poștă și Telecomunicații. După Revoluție și-a deschis o tarabă la care vindea mici și bere în Piața Moghioroș din Sectorul 6. După 10 ani de vândut în piață, și-a deschis un depozit de materiale de construcții în sectorul 6, la intersecția străzilor Brașov cu Prelungirea Ghencea. După anul 2004, a început să distribuie en-gros ciment la saci tuturor depozitelor de materiale de construcții, precum și dezvoltatorilor din București. Cimentul la saci era cumpărat de la Fabrica de Ciment din Fieni, acolo unde avea exclusivitate, datorită relațiilor cu conducerea fabricii.

    Marea lovitura în afaceri a fostului grataragiu Lupulescu a fost dată la apariția “bonurilor de energie” din timpul Guvernului Tăriceanu, cu care achiziționa zilnic tiruri întregi de ciment și le distribuia beneficiarilor cu preț mai mic decât cel al fabricii de la Fieni. Foștii săi colaboratori susțin că Lupulescu a dezvoltat o adevărată inginerie financiară, pusă la cale cu ajutorul conducerii fabricii de ciment ROMCIF Fieni, care a condus, în mai puțin de un an, la falimentarea fabricii. Conform legii, Gabriel Lupulescu avea obligația ca, după o perioadă de timp, să răscumpere bonurile de energie emise de ROMCIF Fieni pentru ca fabrica să poată finanța producția de ciment. Bonurile de energie nu au mai fost răscumpărate. La scurt timp, fabrica a intrat în insolvență.

    Îmbogățit din ciment, afaceristul Gabriel Lupulescu, devenit acum politician liberal, a investit masiv în terenuri agricole și intravilane situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov. După anii 2006, și-a mutat cartierul general la Bragadiru, unde a început construcția de blocuri pe aceste terenuri, devenind unul dintre cei mai prosperi dezvoltatori. Lupulescu a început cu ansamblul rezidențial Latin, unde, deși inițial avea un regim de înălțime stabilit de P+2, acesta a ridicat haotic zeci de blocuri cu un regim de înălțime de 6/8/10 etaje, fără a deține avize sau autorizații legale. Fostul primar Cimpoeru l-a ajutat apoi să obțină succesiv diverse PUZ-uri pentru a-i legaliza dezvoltările imobiliare. Pentru cei care au avut ghinionul să-și cumpere apartamente în Bragadiru viața de zi cu zi a devenit un coșmar. Din cauza construcțiilor haotice nu au fost respectate lățimile străzilor, nu au fost construite spații verzi, iar rețelele de canalizare, apă și energie din localitate au rămas subdimensionate.


    Distribuie acest articol!