UDMR revine în Parlament cu un proiect de autonomie a așa-zisului Ținut Secuiesc

Distribuie acest articol!


    UDMR revine în Parlament cu un proiect de autonomie a așa-zisului Ținut Secuiesc. Un anunț în acest sens a fost făcut de deputatul UDMR József Kulcsár-Terza. Reprezentanții Uniunii Democrate Maghiare din România au subliniat că scopul legii trebuie să fie instituţionalizarea autonomiei culturale.

    Uniunea Maghiară din Transilvania (EMSZ) va prezenta din nou legislativului de la Bucureşti proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc – probabil se va prezenta parlamentului din nou statutul de autonomie elaborat de Consiliul Naţional Secuiesc, scrie kronikaonline.ro, citată de Index și Rador.

    Nu este prima dată când deputatul József Kulcsár-Terza, intrat în Parlament pe listele UDMR, depune un proiect de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc. În aprilie 2020, un proiect similar a fost adoptat tacit la Camera Deputaților.

    Zoltan Zakarias (UDMR), politician al EMSZ, a evidenţiat că în programul guvernului constituit în decembrie cu participarea UDMR figurează şi înaintarea proiectului de lege a minorităţilor, care va putea fi dezbătut probabil „după septembrie”. El a subliniat că scopul legii trebuie să fie instituţionalizarea autonomiei culturale, iar partidele politice vor trebui să elaboreze proiectul în cursul verii, împreună cu organizaţiile civile.


    Distribuie acest articol!