Cernăuți: Un om de afaceri va fi expulzat în România, după ce Zelenski i-a retras cetățenia ucraineană

Persoanelor din „lista contrabandiștilor de top” întocmită de Consiliul Național de Securitate și Apărare de la Kiev le este retrasă cetățenia ucraineană. Aceștia vor fi  expulzați din țară, potrivit BucPress.

Președintele Volodimir Zelenski a semnat un decret cu privire la retragerea cetățeniei ucrainene a trei persoane; doi dintre ei sunt incluși pe ”lista contrabandiștilor”, împotriva cărora Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a impus sancțiuni, informează rbc.ua cu referire la surse propriii din cadrul Oficiului Președintelui.

„Decizia a fost luată. Documentul va fi  trimis Consiliului Național de Securitate și Apărare, Ministerului Afacerilor Externe, Serviciului de Migrație al Ucrainei”, a declarat interlocutorul.

Potrivit sursei, cei trei cetățeni din ”lista contrabandiștilor”, carora li se retrage cetățenia ucraineană: Vadim Alperin, Araik Amirhanian și Oleksandr Erimiciuk (orașul Cernăuți).  Aceștia vor fi lipsiți de cetățenia ucraineană datorită faptului că fiecare dintre ei deține un pașaport al unei alte țări: Alperin a obținut cetatenia israeliană, Amirhanian este cetățean al Armeniei, iar Erimiciuk deține și un pașaport românesc.

În plus, publicația Korrespondent.net, citând o sursă de informare din guvern, a specificat că Alperin, Amirhanian și Erimiciuk pot fi expulzați din Ucraina, și că o astfel de procedură este deja pregătită în conformitate cu legea ucraineană. Vor fi expulzați în Israel, Armenia și, respectiv, în România.