19 copii răniți într-un accident în Suceava! În video se vede cum microbuzul școlar nu a avut nicio șansă

Cum a avut loc accidentul în care au fost răniți elevii dintr-un microbuz școlar

Accidentul din comuna Arbore a fost înregistrat de o cameră video de supraveghere. Din înregistrări s-a putut sesiza cum a fost posibil accidentul în care au fost rănite 26 de persoane: din sensul opus microbuzului școlar (în care se aflau 19 elevi) venea un autoturism, șoferul acestuia reducând viteza și oprind. Demersul său a fost observat târziu de șoferul autoturismului care circula în spatele său. Acesta din urmă a încercat să evite mașina care venea din față și în acest scop a forțat volanul spre stânga.

Autoturismul din față a fost acroșat de cel din spate, a ajuns apoi pe sens opus (peste linia continuă), intrând în coliziune cu un microbuz școlar. Șoferul acestuia s-a străduit să evite impactul, dar nu a reușit, microbuzul răsturnându-se într-un șanț.

În autoturisme se aflau în total șase persoane.

Dat fiind numărul mare de victime, a fost activat Planul Roșu de intervenție

Potrivit Aleph News, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Suceava a anunțat că a hotărât să activeze Planul Roșu de intervenție din cauza numărului ridicat de victime din accidentul în care au fost implicate două autoturisme și microbuzul școlar: „În microbuz se aflau 19 copii și șoferul. În celelalte 2 autoturisme se aflau 6 persoane. Având în vedere numărul mare de persoane implicate, pentru gestionarea eficientă a situației, a fost activat Planul Roșu de Intervenție.”

La locul accidentului au ajuns 9 ambulanțe (3 ambulanțe SMURD și 6 ambulanțe SAJ), alături de un echipaj de stingere și de o autospecială destinată transportului de victime multiple. 26 de persoane au primit îngrijiri medicale, 7 dintre ele fiind transportate la Spitalul Județean din Suceava.

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: