16 copii de la o grădiniță din Iași au fost iradiați si au avut nevoie de îngrijiri medicale

O comisie a Inspectoratului Școlar a fost trimisă la o grădiniță din Iași pentru a demara o anchetă, după ce 16 copii din cei 25 dintr-o clasă s-au simțit foarte rău și au avut nevoie de îngijire medicală. Se presupune că educatoarele au pornit o lampă UV în prezența acestora. Mulți dintre copii lipsesc de la grădiniță pentru că au nevoie de îngrijiri medicale pentru o perioadă mai lungă de timp și nu au voie să fie supuși la nicio sursă de lumină foarte puternică. Unul dintre aceștia a avut nevoie și de internare în spital. 

Lampa UV a fost pornită dintr-o greșeală umană, spune conducerea grădiniței, cu câteva zile în urmă, însă îngrijitorii unității de învățământ și-au dat seama că acea lampă funcționează mult prea târziu: copiii fuseseră deja expuși la radiații. Pe 4 mai, după ce au dormit la prânz, copiii au acuzat usturimi și arsuri la nivelul ochilor, iar pe față aveau pete roșii. Au fost preluați de părinți, iar câțiva dintre ei au ajuns la spital în seara respectivă. Unii la spitalul de neurochirurgie, trimiși acasă cu tratament, iar un altul internat la spitalul de copii cu conjuctivită severă.

fetita care se tine de ochi

Unii părinți spun că totul a fost o greșeală, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean a fost anunțat abia a doua zi. Alți părinți însă susțin că au de gând să facă o plângere la Parchet pentru vătămare corporală din culpă, mai ales că unitatea de învățământ susține că au fost expuși numai 30 de minute, însă simptomele copiilor dovedesc contrariul. 

Surse: Știrile ProTV, Observator News

Citește și:

Alte articole care te-ar putea interesa


Un tată dedicat: Brad Pitt nu a fost la Premiile BAFTA pentru că fiul lui a avut nevoie de el


Caz șocant la o grădiniță din București. O fetiță de trei ani a fost agresată de educatoare


Am fost o mamă adolescentă și regret asta. Am trei copii acum, dar îmi doresc să nu fi avut niciunul


Anunț important la inceput de an școlar: documentele medicale necesare copiilor


Șoc în România! Artista divorțează: ”Am avut nevoie de regăsire acasă, alături de copiii mei. Nimeni nu știa de un an.”


De ziua ei, o fetiţă de 4 ani a fost dată afară de la grădiniţă pentru că este obraznică


Copiii din mediul rural ajung tot mai greu la școală. „Au fost situații când nu am venit la școală fiindcă nu am avut bani să vin cu autobuzul”


10 articole de care cei mici au nevoie pentru întoarcerea la școală și grădiniță

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: