Cel mai bogat om de pe Terra a părăsit Terra pentru doar câteva minute marți, în primul zbor cu echipaj uman al rachetei New Shepard. Pentru Blue Origin este abia începutul, fiindcă Bezos are ambiții uriașe: rachete mai mari care să ajungă mult mai departe decât un zbor suborbital. Nu va fi însă ușor, fiindcă este complicat să câștigi contracte, la partea tehnologică este mult de lucru și SpaceX are un avans mare.
Bezos a fondat Blue Origin în 2000 și nu s-a grăbit deloc cu dezvoltarea și comunicarea, preferând să facă lucrurile pas cu pas. Prima rachetă New Shepard a zburat în 2015, iar acum, abia la a patra generație, tehnologia a devenit atât de sigură încât oamenii să poată fi puși în capsulă, duși la peste 100 km altitudine și aduși înapoi pe Terra în siguranță.
Bezos s-a arătat încântat de succesul de ieri, însă fondatorul Amazon țintește mult mai departe. La Blue Origin sunt 4.000 de angajați și o echipă lucrează la mega-racheta New Glenn care va fi capabilă să ajungă pe orbită, dar mult mai târziu decât se spera, estimările de acum fiind că primele zboruri vor fi la final de 2022 sau început de 2023.
Mai mult, Blue Origin are în gând o rachetă și mai mare, New Armstrong, despre care se știu foarte puține lucruri, dar s-a speculat că ar putea fi o rachetă capabilă să ducă echipaj uman pe Lună sau chiar mai departe, spre Marte. Se poate însă estima fără teama de a greși că New Armstrong va zbura după 2025. Aceste rachete foarte mari nu doar că sunt greu de dezvoltat, dar riscul de explozie este mai mare fiindcă aceste rachete duc extrem de mult combustibil.
În stilu-i caracteristic,