China a construit 400 de lagăre în regiunea Xinjiang, în ciuda asigurărilor date de Beijing că sistemul lor de reeducare va fi desființat, scrie The Guardian, citând un raport publicat de Institutul Australian de Politici Strategice.
Potrivit unor imagini din satelit, rețeaua de lagăre din zona de vest a Chinei include 14 noi situri aflate în construcție. Aici sunt încarcerați uigurii și membrii altor minorități etnice. Din 2017 până în prezent, ASPI a identificat în zonă 380 astfel de construcții. De la investigațiile anterioare, numărul centrelor de detenție a crescut cu 100.
„Dovezile arată că în ciuda asigurărilor date de oficialii chinezi despre faptul că persoanele reținute „au absolvit cursurile de reeducare” din lagăre, continuă să se facă investiții semnificative în construcția de noi centre de detenție”, a declarat Nathan Ruser, un cercetător de la ASPI.
ASPI a făcut publice aceste informații, inclusiv coordonatele lagărelor, într-o bază de date numită Xinjiang Data Project.
Multe dintre aceste lagăre au fost ridicate în apropierea unor parcuri industriale, existând numeroase potrivit cărora o parte dintre deținuți sunt obligați la muncă forțată.
„Centrele d detenție sunt adesea în aceeași locație cu fabricile ceea ce scoate în evidență legătura directă între detenția arbitrară din Xinjiang și munca forțată”, potrivit raportului ASPI.
Uigurii, musulmani şi turcofoni, reprezintă principalul grup etnic din Xinjiang, o imensă regiune din vestul Chinei care are frontiere comune cu Afganistan şi Pakistan.
SUA, ca şi alte ţări occidentale şi numeroase organizaţii internaţionale, acuză Beijingul că îi persecută pe uiguri la scară mare şi că a internat peste un milion de musulmani din Xinjiang în lagăre de reeducare, potrivit Agerpres. China neagă acest număr şi spune că este vorba despre centre de formare profesională, menite să ajute populaţia să găsească slujbe pentru a se îndepărta de tentaţia extremismului islamist.
Sursa: Digi24
Giorgianei Hosu, șefa DIICOT, și-a dat demisia după condamnarea soțului
Giorgianei Hosu și-a prezentat demisia în această seară. S-a întâmplat acest lucru după ce soțul său a fost condamnat la trei ani cu suspendare. Alții care fură găini primesc mai mult. Conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de către procurorul-șef adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâțu.
Șeful jandarmeriei română pus sub acuzare de procurorii DNA
Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus efectuarea urmăririi penale față de următorii suspecți: ENESCU BOGDAN, colonel, la data faptelor și în prezent împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare a
Cluj. Cu 20 de genuflexiuni îți cumperi bilet de transport
Dispozitivul montat distribuie gratuit bilete celor care execută corect 20 de genuflexiuni, într-un timp de două minute. Şi nu, nu pot înşela aparatul, genuflexiunile trebuie să fie corect executate.Aparatul identifică, cu ajutorul unei camere video şi al unui soft special, mişcările corecte şi le numără. Mișcarea aleasă este una de bază, ușor de realizat, cu
Bunurile și conturile lui Navalnîi din Rusia, puse sub sechestru
Autorităţile ruse i-au blocat conturile şi i-au pus sub sechestru apartamentul din Moscova opozantului Alexei Navalnîi, în timp ce acesta era tratat la Berlin. Anunţul a fost făcut joi de Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi. ‘Asta înseamnă că apartamentul nu poate fi vândut, donat sau ipotecat’, a explicat ea în reţeaua Twitter.
The Guardian: China a construit 380 de lagăre de reeducare în provincia Xinjiang
China a construit 400 de lagăre în regiunea Xinjiang, în ciuda asigurărilor date de Beijing că sistemul lor de reeducare va fi desființat, scrie The Guardian, citând un raport publicat de Institutul Australian de Politici Strategice. Potrivit unor imagini din satelit, rețeaua de lagăre din zona de vest a Chinei include 14 noi situri aflate în