Telescopul James Webb, un pariu riscant de 10 miliarde dolari care ar putea revoluționa astronomia – În căutarea primelor ”lumini” care s-au aprins la începutul Universului VIDEO

În ziua de Crăciun va fi lansat din Guyana Franceză telescopul spațial James Webb care ar trebui să ajungă la 1,6 milioane km de Terra pentru a începe să facă observații, în speranța de a detecta lumina primelor galaxii care au existat acum mai bine de 13,4 miliarde de ani. În articol puteți citi de ce telescopul a fost atât de greu de construit și de ce suntem în fața unui moment istoric al explorării începutului Universului. James Webb este de mărimea unui teren de tenis și este uimitor de complex, urmând să se deplieze în drumul său către cea mai bună zonă de observație.

Informația pe scurt

  • Sună pompos, dar James Webb Space Telescope (JWST) a fost construit și pentru a ne arăta și cum s-au ”aprins” acum peste 13,4 miliarde de ani primele ”lumini”, într-un Univers super-întunecat. Telescopul ne va da mai multe date despre primele licăriri ale ”zorilor” universului, când primele stele și galaxii au început să-l populeze.
  • Acum 20 de ani se credea că telescopul James Webb va putea fi lansat în 2011 și că vor fi costuri de 5 miliarde dolari. Până la urmă bugetul necesar a fost dublu, iar termenul de lansare a fost mult depășit din cauza complexității proiectului.
  • James Webb Telescope ne poate da informații noi despre galaxiile primordiale, despre exoplanete, despre energia întunecată și despre găurile negre de la începuturile cosmosului.
  • A durat atât de mult și fiindcă unele tehnologii au trebuit create special pentru acest telescop, iar altele au fost modificate și adaptate substanțial. Construcția a fost extrem de complexă și vor fi peste 300 de pași care trebuie să meargă bine pentru ca misiunea să fie un succes.
  • Pentru că au fost atâtea amânări din cauza problemelor tehnice unii au poreclit telescopul “Just Wait Space Telescope.”,

 » sursa: hotnews.ro