Adrian Orza a fost viceprimar al Timișoarei, timp de 12 ani, în perioada 2000 -2012, apoi două mandate, 2012 -2020, consilier local. El este absolvent al Facultății de Electrotehnică și al Facultății de Management, Industrie și Transporturi din cadrul Universității Politehnica Timișoara. Astfel, după 20 de ani de activitate în administrație, el a renunțat la administrația pentru a-și construi două sere, împreună cu doi prieteni, din fonduri europene, pe o suprafață de 12.600 de metri pătrați în comuna Șag, la 11 km de Timișoara. Aici, el produce legume bio într-un sistem integrat, unic în Timiș, printr-un proiect în valoare de 2 milioane de euro. În 2021, a demarat prima producție de castraveți Fabio și Cornișon, dar și de roșii cherry și clasice.
Domnule Adrian Orza, ați militat întotdeauna, încă de când erați viceprimar al Timișoarei, pentru susținerea producătorilor autohtoni și promovarea produselor locale. De ce credeți că este necesar acest demers, mai ales acum în epoca globalizării?
Acum este și mai necesar ca statul să îi sprijine pe producătorii români, fiindcă dincolo de protejarea sănătății consumatorilor, stimularea consumului produselor autohtone este și o chestiune economică. Dacă se vinde marfa produsă în România, se păstrează locurile de muncă din România. Văd unii politicieni care se laudă că susțin producătorii locali, dar sunt simple lozinci spuse pe facebook sau în emisiuni TV. Spun că vor să îi aducă pe români înapoi în țară, dar ce să facă aici, dacă nu se întărește economia locală? Grecii au lanțuri proprii de magazine. Este o dovadă că patriotismul pe care unii îl cred învechit și depășit este o chestiune de substanță economică. De ce ar fi rău acest lucru, să fii patriot să îți aperi țara și economia autohtonă? Poți ca stat să îți susții economia locală,