Rolul unui condensator electric pentru costuri mai mici la factura de curent

Sursă foto Pexels

Indiferent de anotimpul în care te afli, atunci când în casa ta pornește un dispozitiv care funcționează pe bază de energie electrică, acesta solicită puterea dată de transformatorul distribuitorului de energie electrică la care aparții.

Cererea de energie electrică de la dispozitivul tău trece prin cablajul din casa ta până la panoul electric care se deplasează la contorul tău, ajungând ulterior de la destinația transformatorului înapoi la tine acasă.

De-a lungul acestui proces, cablurile se încălzesc și tensionează atât motorul, cât și cablajul, iar în timpul unui proces electric normal se pierde din energia electrică propriu-zisă pe care o facturează distribuitorul tău. Aici intervine rolul unui condensator, care stochează energia electrică și o eliberează motorului atunci când este necesar unei funcționări corecte. În acest mod, cantitatea de căldură a cablurilor este redusă, iar din acest motiv scad și costurile facturii la curent, cât și durata de viață a motoarelor implicate în proces.

Dacă vrei să descoperi mai multe despre modalitatea în care funcționează și salvează energie electrică un condensator, cât și la ce ajută elemente precum cleme cabluri electrice, dar și pentru ce sunt folosiți niște conectori doza, rămâi în continuare alături de noi și asigură-te că îți iei alături un pix și o coală de hârtie, pentru a nota cele mai importante detalii.

Este important ca atunci când mergi la cumpărături pentru toate cele necesare echipării electrice pentru casa ta, să cunoști cât de cât elementele de care ai nevoie. Iar dacă alegi să comanzi online, asigură-te că arunci un ochi și pe Electric14.ro, fiindcă vei găsi tot ce ai nevoie pentru echiparea casei tale din punct de vedere electric, la prețuri super avantajoase! Asta,

 » sursa: ziuadevest.ro